Traian Basescu, prins la femei de mana a doua

Traian Basescu,
prins la femei de mana a doua

0 153

Romanika e confuza zilele astea. Mai ales relatia cu presedintele e-ncurcata rau de tot. Nu mai stie, biata, cand sa gangureasca amorezata si cand sa suspine ca a fost abandonata pe chei de amantul matelot. E greu cu Traian Basescu. Ba se declara indragostit, ba rezulta ca merge la femei de mana a doua. Nici nu te poti astepta la mare lucru de la unul ca el, despre care folclorul marinaresc spune c-ar avea cate una in fiecare port.
Portul ca portul, dar cum se poarta cu ea, saracuta! De parc-ar fi luat-o de la ta’su – ala mic, negricios, cu fata de membru de partid, de era edecar prin baltile noastre – numai cu hainele de pe ea. Calomnii! Avea fata zestre mare. Flota serioasa, nu gluma. I-a prapadit-o de n-a mai ramas nici panza de pe velatura din ea (si le-avea, biata, numa’ de macrameu, lucrate de mana). De mana-ntai, sa stiti, nu cum zice el acuma, ca ar fi de mana a doua si n-o mai iubeste ca la-nceput. Cand mergeau mana-n mana sa-i arate el poporul cum se strange prin piete sa-l asculte vrajit vorbind despre ce frumos o sa fie in mandatul lui de presedinte.
Si nici apa nu-i mai place ca altadata. Inainte, mai iesea pe malul marii, se uita lung spre Anvers si lacrima ca la repetitiile oftalmologice cu „Draga Stolo”. Acuma nu mai vrea sa vada apa-n ochi. A fost la Saucesti si nu i-a priit deloc. Aveau aia o apa murdara de nu puteai sa faci nici bai de multime in ea.
Acuma, ce-i drept, si fata s-a cam expirat. Parca s-a mai uratit si a-mbatranit inainte de vreme. Da’ nici n-o scoate. Ca inainte mai ieseau, sa stiti. Ca nu era bal si maial lasat de la Dumnezeu cat era Romania de mare sa nu fie si ei acolo, sa deschida horele si butelcile cu horinca. Din Maramures la malul marii si din Moldova in Banat, nu pierdeau nici-o chermeza. Toata vara ii vedea lumea la petreceri, de se minuna si poporul de unde are el atata energie sa joace in rand cu ei si sa mai si conduca treburile pe la Cotroceni.
Acum i-a casunat si pe lautari, de l-a pus pe ala micu’ de la Guvern sa-i impoziteze pe manelisti ca pe ultimul profesor din tara asta. Are-asa niste iesiri de nu-l mai intelegi, zau. Uite, saptamana trecuta, cum stateau ei asa si se uitau fericiti la Popeye marinarul, odata a sarit in sus si i-a spus sa-si faca bagajele si sa emigreze cu doctorul de la 4 si savantul din scara cealalta daca nu-i mai convine viata de pe-aici. A stat fata cu valizele-n hol toata noaptea pana au venit vecinii sa-l roage s-o primeasca in casa ca se uita strainii la noi cum ne-mbrancim sa emigram ca chiorii.
Acuma parca i-a trecut si zice se simte foarte bine in Romanika. Dar fata si-anvatat lectia. Nu-l mai crede ca proasta ca la inceputul casniciei. Ii arata ea femeie de mana a doua la suspendarea asta iminenta. Care-a esuat la mana-ntai, da la a doua are toate sansele sa treaca la a doua, la cat e poporul de ofticat

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.