Traian Basescu in Irak

Traian Basescu in Irak

0 81

Ieri, Traian Basescu a participat la ceremonia de încheiere a misiunii romanesti din Irak Nu s-a stiut nimic de aceasta vizita deoarece, din motive de securitate, orice vizita a unui oficial din Europa sau din Statele Unite ale Americii e pastrata secreta pana in momentul in care respectivul demnitar ajunge in Irak.
Avionul prezidential a aterizat in Irak in jurul orei 9,30. Din delegatia Romaniei mai fac parte ministrul Apararii Naþionale, Mihai Stanisoara, seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, seful Directiei Generale de Informatii a Armatei, Gheorghe Savu, comandantul Departamentului Operational Intrunit, generalul Neagoe Visarion.
Ceremonialul de incheiere a misiunii militare romanesti din Irak a inceput la ora 11, ora Romaniei.
Au fost depuse coroane de flori din partea presedintelui si a celor de la MApN si s-a tinut un ceremonial religios.
Basescu a acordat distincþii pentru generalul american Raymond Odierno, generalul irakian Babakir Zibari, precum si ministrului Apararii irakian, Abdul Mufriji, cu ordinul virtutea militara in grad de cavaler cu insemne de pace.
Totodat, ministrul Stanisoara a decorat patru militari romani, iar seful SMG, sapte militari.
Misiunea româneasca din Irak, inceputa in urma cu sase ani, se va finaliza pe 31 iulie, cand toþi cei 362 de militari români de la baza din Irak se vor intoarce in tara. In Irak vor ramane doar trei ofiteri romani. Acestia lucreaza pentru NATO si antreneaza armata irakiana.
Pana in prezent, Romania a participat cu 6.830 militari la operatiile din Irak, pe perioada 2003-2009. In aceasta perioada au murit doi militari si au fost raniti alti 12, cam mult pentru o cauza care nu ne apartine.
Pe cand incheieri de misiuni in Afganistan si celelalte campuri de lupta prea departe de Romania si interesele ei?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.