Traian Băsescu, groparul familiei și prietenilor săi

Traian Băsescu, groparul familiei și prietenilor săi

1 74

Sentința Curții de Apel București a căzut ca un trăznet peste fiica președintelui, Ioana Băsescu, dar și peste morganatica apropiată a președintelui de atunci, Elena Udrea.
Cinci ani de pușcărie pentru fiica cea mare a lui Traian Băsescu și opt ani tot de pușcărie pentru Udrea. După doisprezece ani de la blestemăția organizată de Băsescu pentru a rămâne la putere, ca inițiator al fraudei financiare, potrivit Curții de Apel București, fiica acestuia Ioana urmează probabil să plătească cu liberatea pentru monstruozitatea unui tată, care și-a implicat fiica într-o acțiune mafiotă derulată la cel mai înalt nivel.
Este o certitudine că referendumul din 2009 i-a folosit lui Traian Băsescu pentru a câștiga ulterior prezidențialele, cum spune și instanța.

Elena Udrea băgată în toate blestemățiile lui Băsescu
Este evident că nu putea lipsi morganatica Elena Udrea de la munca de jos a fraudei, adică centralizarea banilor peșin, pentru mizeria organizată de maleficul ei șef și mentor. Legăturile cu ceilalți inculpați din dosar au fost menținute de focoasa moldoveancă. Dar Traian Băsescu nu s-a mulțumit cu atât. A considerat că poate fi trasă în noroiul fraudei inițiate de el și propria fiică, pentru că, probabil raționa Băsescu, dacă funcția prezidențială îi folosește și Ioanei, de exemplu la numirea ca notar, sau la contractual notarial cu Gazprom-ul, atunci de bună seamă că trebuie să contribuie și aceasta la victoria sa și deci la bunăstarea familiei și a ei personal.

Arhive ioana basescu - 60m.ro

Retalierea statului mafiot zămislit cu mîinile și cu funcția sa
Nu s-a gândit că statul mafiot întemeiat de el( după propriile afirmații) împreună cu Elena Udrea și cu alți apropiați va deveni conștient de sine, va ieși din matricea configurată de președinte și îi va deveni adversar redutabil pe viitor.
Niciun astfel de sistem statal nu concepe să rămână dator pentru totdeauna celui ce l-a zămislit. Traian Băsescu,la experiența sa trebuia să anticipeze acest lucru, nu să-și implice familia într-o asemenea initiative tenebroase de finanțare a unor referendumuri și a unor campanii electorale prezidențiale.
Durerea părintelui care-și vede copilul băgat în pușcărie de propriile sale fapte este indescriptibilă. Și nimic nu poate agrava acest sentiment mai apăsat decât rămânerea sa în libertate, intangibil. Nu este la prima blestemăție de acest fel. În același mod a intrat fratele său în pușcărie, fără ca el să sufere vreo stricare din partea justiției. Nu este primul exemplu de politician care și-a băgat familia în rahat pentru beneficii necuvenite, de pe urma cărora profita într-adevăr și familia respectivă. Până la urmă beneficiarii faptelor de corupție, chiar familia fiind, trebuie să răspundă solidar cu făptuitorul, în acest caz capul familiei.

Traian Băsescu: Un celebru interlop plănuia din spatele gratiilor să-mi  răpeasca fata. Grupări mafiote vizau

Exemplaritatea pedepsei adecvată poziției sociale, de putere, a inculpatelor
Judecătorul Claudia Jderu care a pronunțat condamnările pe fond a ținut cont de toate aceste aspecte vizibile și adumbrite ale unei responsabilități la nivel înalt și a ținut cont de gravitatea faptelor, comise în anturajul și familia prezidențială.
A avut în vedere necesitatea exemplarității pedepsei. Degeaba își rupe cămașa de pe ea Udrea și se dă simplu cetățean. Nu era simplu cetățean cum nu era Ioana Băsescu simplu cetățean. Erau persoane care gravitau la vârful puterii și foloseau această putere încredințată, din păcate, de popor lui Băsescu, în scopuri personale pecuniare.
Fata președintelui este acuzată de instigare la delapidare și la spălare de bani. Putea însă să-i spună lui tac-su să se ducă dracului și să o lase în pace la biroul ei notarial.
Da, dar dacă nu și-a obținut pe drept autorizația de notar, ci cu ajutorul aceluiași fatidic tată, evident că nu putea să-l refuze. Ba chiar s-a înghesuit să-l ajute, indiferent de consecințe. Pe care le-a și încasat.

Un pod mult prea îndepărtat, achitarea în apel
Mai are o șansă, să câștige la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar este un pod mult prea îndepărtat.
Argumentația rechizitoriului procurorului Bulancea, cel care l-a semnat, este inebranlabilă. Și procurorul de ședință a fost cât se poate de aspru în solicitările lui: „Pentru Ioana Băsescu: aveți în vedere ca limitele de pedeapsa pentru delapidare in codul vechi sunt de la 5 la 15 ani. Orientați pedeapsa spre maximum. Când a comis fapta avea calitatea de fiică a președintelui în funcție(!!!).
Modalitatea in care ea a recurs la o asemenea modalitate de a delapida o societatea a statului român indică necesitatea unei pedepse exemplare. Pentru că are și fapte în concurs vă solicităm să orientați pedepsele spre maximum special și pentru celelalte”, este cererea DNA pentru fiica fostului președinte Traian Băsescu. Fără comentarii.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Prea puțin li s-a dat. Acum hai și cu restul „famigliei”, chiorul și retardata. HAI ȘI CU EI LA BULĂU!!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.