Traian Basescu, facut de oaie

Traian Basescu, facut de oaie

0 195

Traian Basescu a incercat, dupa cum ii este obiceiul in ultima vreme, sa mai stranga ceva capital electoral la o sarbatoare populara locala. Este vorba de Targul Cascavelei de pe Valea Doftanei. Numai ca de data aceasta apostrofarile si reprosurile multora dintre cei prezenti i-au facut imaginea presedintelui svaiter, ciuruindu-i-o demeinic cu adevaruri care ar fi trebuit sa-l doara puternic pe orgoliosul Traienica.
Sambata, pe presedintele Traian Basescu l-a mancat spinarea sa-si ia consoarta si sa se bage si el in seama – vechea schema cu apropierea de popor, cu hahaitul pe care numai in asemenea imprejurari si-l mai poate permite si cu strangerile de maini si baia de multime dinainte aranjate, organizate de oamenii sai din PD-L – pe la Targul Cascavelei tinut de localnici anual pe Valea Doftanei.
Si scenariul a fost unul deja arhiobisnuit perntru Basescu in asemenea imprejurari, insa, de aceasta data, doar pana la un punct. Si punctul a fost acela in care seful statului a inceput sa fie apostrofat de oameni si avand parte de o serie de reprosuri. Si cele mai multe reprosuri i s-au tras de la deja celebra expresie fara continut, Ca un pahar gol din cel mai bun cristal: „Sa traiti bine!”.
Iata si cateva dintre aceste reprosuri, cu un continut care nu poate fi negat nici macar de cei mai infocati sustinatori ai presedintelui, si nici macar de el insusi.

O femeie din popor, dupa vorba si dupa port, prezenta sambata la Festivalul Cascavelei din Valea Doftanei, i-a reprosat presedintelui Traian Basescu ca „nu simte romaneste“, la care Basescu i-a raspuns, dupa cateva secunde de tacere:si in lipsa oricarei alte replici acid-burlesti, ca de obicei, dar cu o pretinsa durere in glas: „O, nu spune asa ceva“.
Un alt participant la festival a strigat spre presedinte, in timp ce acesta se fotografia alaturi de niste localnici in dreptul carora eu pun totusi semnul intrebarii: „Sa vezi ce-ti fac daca faci poze cu ‘Sa traiti bine!’ „, afirmatia starnind rasul celor prezenti.
„Sa traiti bine ca profesorii, domnule presedinte“, i-a strigat o alta femeie. Basescu a replicat: „Daca va uitati la cat e venitul pe ora de lucru, e tare bine“, fara a preciza insa a cui ora de lucru.
Un alt nemultumit i s-a adresat lui Basescu: „Traim bine, domnu’ presedinte? Destul ne-ati mintit, gata!“, rapros ramas fara replica prezidentiala.

Traian Basescu a petrecut mai mult de o ora la acest traditional Festival al Cascavelei, deranjand oarecul buna luidesfasurare intima. Insa ca si in alte parti, si acolo, in pofida nemultumirilor, mii de persoane – ati uitat ca Romania este tara turismului electoral? – s-au inghesuit sa il imbratiseze si sa faca poze cu el – ce, credeti ca orice marlan ar fi putut ajunge la el pentru un asemenea gest? – a dat autografe, a primit cadouri si a gustat din bucatele dinainte stabilite de la targ.

Nu imi place Traian Basescu si ar trebui sa ma bucure aceasta imagine a sa tot mai gaurita si mai putreda, dar nu simt decat un fel de mila si sila totodata fata de acest personaj care trebuie sa dispara cat mai repede din peisajul politic al tarii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.