Tragedie provocata de un calugar

Tragedie provocata de un calugar

0 184

Pe DN1 o femeie de 62 de ani si-a pierdut viata, marti noapte, intr-un accident produs pe DN1, in apropiere de localitatea sibiana Vestem.
Cel care a provocat tragicul accident, adica principalul vinovat de producerea evenimentului, este un calugar de la Muntele Athos.
Acest calugar, pe care Dumnezeu nu stiu daca si-l doreste la volanul unei masini si nu in fata icoanelor, asa cum pretinde cinul ca ii este menirea, a vrut sa depaseasca masina in care se afla victima si a acrosat vehicolul condus de aceasta.
In urma impactului, femeia a murit pe loc. In schimb, masina calugarului, un autoturism de teren – mai dati de pomana manastirilor si bisericilor, ca sunt sarace, sarmanele, si abia isi duc zilele! – a ricosat intr-un microbuz, dupa ce s-a sucit pe sosea in jurul axei proprii si celei ale drumului, facand zob si aceasta a doua masina.
Astfel, traficul pe DN1 a fost mult ingreunat de eveniment pentru aproximativ o jumatate de ora.
In context ma gandesc ca Doamne-Doamne nu l-a facut inca ingeras pe calugar tocmai pentru ca acesta nu stapaneste regulile de circulatie si ar fi facut prapad pe caile Sale, asa ca l-a lasat in viata sa mai patimeasca pe Pamant – de fapt un colt de iad – caci calugarul urmeaza sa plateasca penal pentru omor din culpa si celelalte cateva maruntisuri anexe accidentului. Sa speram – si acest lucru nu vreau sa fie interpretat drept rautate sau chiar ateism – ca judecatorii vor lasa la o parte orice inhibitie provocata de uniforma calugareasca si vor pedepsi inculpatul ca pe oricare in aceasta situatie, caci si la puscarie (sau poate cu atat mai mult acolo) calugarul isi va putea dovedi harul si regretele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.