Traficul greu pe DN1 ar putea fi restrictionat si in 2007

Traficul greu pe DN1 ar putea fi restrictionat si in 2007

0 222

Daca soferii vehiculelor de mare tonaj se gandesc ca se aproprie sfarsitul de an si pot circula liber pe DN1, ar fi bine sa nu se bucure, pentru ca Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) vin cu o veste proasta pentru ei. Cele doua ministere intentioneaza sa mentina si anul viitor restrictiile de circulatie a traficului greu pe Drumul National 1, pe ruta Bucuresti-Ploiesti-Brasov.


?


Restrictia privind vehiculele cu masa totala maxima autorizata de peste 7,5 tone a fost impusa printr-un ordin al celor doua ministere, emis in 2005. Prevederile ordinului comun sunt valabile pana la 31 decembrie 2006. MTCT si MAI au elaborat un proiect de ordin prin care restrictiile de trafic pe DN 1, valabile in cinci zile ale saptamanii, respectiv de luni pana vineri, sunt prelungite pana la 31 decembrie 2007. Va fi permis, insa, traficul vehiculelor grele pentru care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a emis o autorizatie nominala de circulatie, valabila cel mult sase luni.


Autorizatiile vor fi acordate doar in cazul transporturilor care nu pot fi efectuate pe alte trasee, din cauza dimensiunilor si a masei ridicate ale vehiculelor sau din cauza existentei punctelor de incarcare-descarcare a produselor, amplasate pe DN 1. O serie de transporturi vor fi exceptate, in anumite conditii, de la limitarea impusa de MTCT si MAI, printre care transportul animalelor vii si al produselor perisabile, de carne si preparate din carne, lapte si legume, oua sau peste.


?


Transportatorii au protestat in repetate randuri fata de interzicerea traficului greu pe ruta Bucuresti-Brasov, una din principalele cai de legatura intre Ardeal si sudul tarii, inclusiv prin blocarea temporara a DN 1. In urma protestelor transportatorilor fata de limitarea circulatiei pe DN 1 si impunerea unor restrictii de tonaj pe ruta alternativa DN 1A, Guvernul a decis, in ianuarie 2006, ca traficul vehiculelor grele sa fie permis, de luni pana vineri, intre orele 22:00 si 6:00, pana la finalizarea lucrarilor de refacere a ruteei alternative DN1A.


?


Insa, se pare ca pe soferi ii asteapta inca un an pe ruta DN1A.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.