Traficul de tigari din Romania vamuit in Germania

Traficul de tigari din Romania vamuit in Germania

0 119

Nemtii arata Europei ca au dreptate atunci cand au rezerve fata de intrarea Romaniei in Spatiul Schnengen. O lectie de cum trebuie procedat in contrabanda cu tigari a a fost data de vama germana.
Procuratura din Nürnberg-Fürth a dispus retinerea a noua persoane implicate in trafic organizat de tigari din Romania si evaziune fiscala. Joi noaptea, vamesii germani au efectuat descinderi la 20 de locuinte si sedii de firme din Nürnberg, Memmingen si Reutlingen. Vama a confiscat dintr-un camion „1,5 milioane de tigari de marca ascunse sub incarcatura cu piese de masini din Romania“, comunica agentia de presa germana DAPD.
La razia din 5 mai au luat parte 135 de vamesi, iar in actiune au fost implicati patru procurori. Cu varste cuprinse intre 31 si 57 de ani, suspectii ar fi traficat de mai multa vreme tigari in Germania, vanzandu-le cu profit, unei clientele fixe, scrie ziarul local Reutlinger General Anzeiger (GEA).
Transporturile de tigari ar fi avut loc de mai multe ori spatamanal, fiind acoperite de „masini insotitoare“, al caror rol ar fi fost nu doar sa depisteze din timp eventualele controale, ci si sa devieze asupra lor, atentia vamesilor de pe traseu.
Intr-un interval de 5 luni, intre noiembrie 2010 si martie 2011, vamesii germani au adunat dovezi pentru 300 de actiuni din cadrul traficului ilegal de tigari. Suspectii sunt acuzati de a fi adus cca 40.000 de cartuse de tigari in Germania, fara sa plateasca taxe vamale. Marfa era temporar depozitata la Nürnberg si Fürth, de unde era apoi trimisa la distribuitori din Memmingen, Reutlingen si Heidenheim.

Paguba creata prin introducerea marfii neimpozitate in Germania este evaluata la 1,2 milioane de euro. In timpul raziei, au fost confiscati 225.000 de euro bani gheata si doua masini aproape noi. 120.000 de euro au fost gasiti intr-un seif bancar si 20.000 de euro intr-o bara de agatat perdele, mai scrie GEA.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.