Trafic ingreunat in judet

Trafic ingreunat in judet

0 97

Ninsorile abundente abatute asupra judetului Brasov, insotite si de vant puternic, batand in rafale – de fapt cele prognozate de meteorologi – au facut ca circulatia sa se desfasoare greu si cu dese intreruperi atat pe DN 1, intre Predeal si Timisu de Jos, cat si pe DN 1 A, intre Cheia si Sacele.
Multi soferi, in asteptarea utilajelor de deszapezire, s-au vazut obligati sa traga pe dreapta, chiar daca masinile lor erau dotate cu lanturi, caci datorita temperaturii scazute, pe sosele s-a format polei.
Se intelege ca drumarii dau vina pe soferii plecati nepregatiti la drum, pentru a-si motiva interventiile cam in dorul lelii.
„Utilajele de deszapezire sunt acolo de la inceperea campaniei. Sunt sapte utilaje care actioneaza non-stop la districtul Cheia. De 48 de ore (declaratia a fost facuta ieri, n.a.) viscolul foarte puternic nu permite actionarea utilajelor non-stop”, a declarat un responsabil drumar care a dorit sa-si pastreze anonimatul, probabil si din cauza contrazicerilor cu „non-stopul” in functionarea utilajelor.
Si drumurile judetene sunt mai mult sau mai putin afectate de viscol, zapada si polei, la fel cum sunt si alte drumuri nationale din tara cu probleme: DN 2, DN 10, DN 18 si alte cateva,mai ales din cele aflate in zone de munte.
Nu-l mai citez pe noul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, pentru ca el zice ca totu-i pregatit si functioneaza ca uns. Ce sa zica si el din fata piftiei!
In legatura cu aceasta stare de lucru, cei aflati in trafic si care intampina greutati sau chiar dau de dracu pot suna la telefon nr.9360, unde-si pot plange de mila.Mai poate fi consemnat faptul ca toate vehicolele de peste 3,5 to. si care sunt gasite in trafic fara lanturi si material antiderapant in dotare vor fi trase pe dreapta de agentii Politiei Rutiere.
Aceasta mai sfatuieste participantii la trafic sa circule cu viteza redusa si sa aiba atentia marita, lasand o distanta de siguranta mai mare ca de obicei fata de vehicolul din fata, adaugand ca o contraindicatie folosirea franei de picior.
Ce se mai poate comenta? Doar ca, an de an apar aceleasi si aceleasi belele, in cam aceleasi si aceleasi locuri.Probabil ca inca nu s-a gasit acul pentru unele cojoace.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.