Trafic feroviar redeschis intre Brasov si Sibiu

Trafic feroviar redeschis intre Brasov si Sibiu

0 215

Podul de cale ferata din localitatea sibiana Carta, care face legatura intre Sibiu si Brasov, distrus in urma inundatiilor din iunie 2009 a fost repus in functiune.
La mai bine de un an de cand au aparut problemele, lucrarile la podul de cale ferata au fost atribuite in toamna acestui an firmei Sopmet, din Bucuresti, pentru suma de 3,58 milioane de lei, fara TVA.
Pentru inceput, pe podul de la Carta vor trece doar trenurile de calatori, lucrarile fiind accelerate pentru a facilita traficul feroviar mai ales in perioada sarbatorilor de iarna. Urmeaza ca trenurile de marfa sa poata circula pe aceasta ruta abia din 15 ianuarie 2011.
Se va circula cu restrictii
„Ne bucuram ca am reusit sa terminam lucrarile intr-un timp atat de scurt, fara mari probleme. Incepand de maine, podul va fi pus in functiune, insa se va circula, pentru o perioada, cu restrictii de viteza. Pot sa va spun ca tot ceea ce tine de partea de structura, infrastructura si suprastructura a fost reparat, insa podul mai are nevoie de alte cateva mici lucrari, cum ar fi vopsirea lui, care se va face in primavara anului viitor, intrucat conditiile nu permit acum acest lucru”, a spus Silvia Marinescu, din partea firmei care efectuat lucrarile, citata de ziarul Adevarul.
Podul CFR de la Carta a fost afectat de inundatii in noaptea dintre 12 spre 13 iulie 2009. Unul din picioarele podului a fost inclinat de ape, facandu-l inutilizabil pentru trenuri. De atunci, transportul feroviar intre Sibiu si Brasov s-a inchis. Podul a fost construit in anul 1940.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.