Traffic Snake Game in scolile brasovene

Traffic Snake Game in scolile brasovene

0 482

Peste 12.000 de elevi din 65de scoli primare din Romania participa la campania europeana „Traffic Snake Game”. Ca si la prima editie, Brasovul este orasul cu cele mai multe unitati participante. 2.600 de elevi din opt scoli brasovene merg la scoala timp de doua saptamani cu trotineta, bicicleta sau pe jos

Peste 12.000 de elevi din 65de scoli primare din Romania participa la campania europeana „Traffic Snake Game”. Ca si la prima editie, Brasovul este orasul cu cele mai multe unitati participante. 2.600 de elevi din opt scoli brasovene merg la scoala timp de doua saptamani cu trotineta, bicicleta sau pe jos. Anul trecut, in urma proiectului „Oscar, Sarpele hoinar”, copiii au continuat sa foloseasca mijloace de transport nepoluante pentru a ajunge la scoala.
Sapte clase de la Scoala Gimnaziala Nr. 30 s-au implicat si anul acesta in campania europeana Traffic Snake Game. Copiii au invatat ce inseamna un mijloc de transport sustenabil si cum pot ajuta ca mediul sa fie cat mai putin poluat. Timp de doua saptamani, elevii trebuie sa adopte modalitati din cele mai putin daunatoare mediului inconjurator pentru a ajunge la scoala: mijloace de transport in comun, bicicleta sau car-sharing. Foarte multi dintre ei au adoptat deja aceste masuri.oscar bv1
Cea de-a doua editie a campaniei ”Oscar, sarpele hoinar” se desfasoara in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii care implica 16 orase din Romania, printre care Brasov, Alba Iulia, Bistrita, Bucuresti, Fagaras, Ramnicu Valcea si Timisoara. Brasovul a inscris cele mai multe scoli si in aceasta campanie. 2.600 de elevi din opt scoli brasovene, printre care Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, Liceul „Andrei Muresanu” si unitatile gimnaziale 2, 6, 9, 13, 25 si 30 se intrec in obiceiuri sanatoase.
Campania incurajeaza elevii, parintii si cadrele didactice sa adopte mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau sa foloseasca in comun aceeasi masina atunci cand se deplaseaza la scoala. In paralel, actiuni similare sunt organizate in alte 18 tari europene. Jocul cu o vechime de 14 ani se desfasoara in perioada 21 septembrie – 2 octombrie si este finantat de Comisia Europeana. Anul trecut, cei 1.800 de elevi brasoveni au obtinut economii de peste 15.000 km care ar fi fost parcursi cu autoturismul dar si reducerea cu peste 2.600 kg a emisiilor de CO2.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.