Tractoritii isi cer salariile… la Tribunal

Tractoritii isi cer salariile… la Tribunal

0 96

Muncitorii de la Tractorul UTB SA au luat, din nou, cu asalt birourile conducerii, revoltati de intarzierea salariilor si de lipsa de reactie a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Spre? deosebire de vineri, cand i-au sechestrat pe administratorul unic Gheorghe Pasca si pe directorul general Titu Serban, timp de cinci ore, amenintand ca nu le vor da drumul pana nu se va gasi solutie clara si urgenta de plata a salariilor, sindicalistii au solictat o solutionare pasnica problemelor lor. Oamenii au plecat ieri acasa, promitand insa ca vor reveni, dupa ce dierctorul general i-a anuntat ca alte 140.000 de lei vor fi directionate pana astazi spre cardurile lor de salarii. Liderul Uniunii Sindicale Tractorul, Gheorghe Apostu, a precizat ca, astfel, procentajul de achitare a avansului salarial pe luna februarie va ajunge abia la 80%.


??
Apostu a declarat ca a cerut administratiei toate datele necesare, cu sumele care se datoreaza fiecarui angajat in parte, pentru a putea da in judecata societatea la Tribunal – sectia Litigii de munca si a pune sechestru pe activele acesteia.
Liderul sindical a subliniat ca vor fi cerute prin instanta si salariile compensatorii prevazute de Contractul Colectiv de Munca din SC Tractorul UTB SA (intre unul si cinci salarii, in functie de vechime, altele decat cele prevazute de Ordonanta 116), atat pentru cei 1.924 de angajati care vor fi concediati acum, cat si pentru cele cateva sute de disponibilizati din octombrie-noiembrie 2006, care nu le-au incasat inca. Sumele se ridica la circa 23 de milioane de lei (230 de miliarde de lei vechi).


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.