Tractoristul Traian Basescu

Tractoristul Traian Basescu

0 174

Pentru ca in curand i se termina mandatul si el nu vrea sa mai candideze pentru ca si-a terminat stocul de intrigi politice si i s-a aplecat de mizeria politica, Traian Basescu s-a urcat la volanul unui tractor produs la Roman Brasov, cu gandul la o recalificare. A condus el ditamai barcile, in care s-a dat cu partidul sau, a tuns oi si s-a bagat in tot felul de pocinoage, si nu va putea el conduce un tractor pe ogoarele patriei, din primavara viitoare?
Presedintele Traian Basescu a fost ieri dimineata sa vada primul lot de 25 de tractoare Universal 650 Crystal care vor fi exportate in Egipt, el afirmand cu aceasta ocazie ca decizia de a opri productia la Brasov a fost gresita.
Si uite cum ma intreb: de ce nu a fost atat de viteaz in zilele in care a fost distrus Tractorul UTB, ca avea functie si pe atunci? Asta dovedeste inca odata lasitate si fatarnicie la presedintele Basescu.
Presedintele s-a urcat in cabina unui tractor, alaturi de reprezentantul firmei egiptene, Ahmed El Said, s-a fandosit o vreme ca o curva care vrea sa para femeie cinstita, dupa care a pornit motorul tractorului, declarandu-se mulþumit de felul in care se prezinta noile utilaje agricole produse la Brasov, el pricepandu-se la toate, ca fostul presedinte Ceausescu.
„Acum doi ani, cand am discutat cu presedintele egiptean Hosni Mubarak, primul lucru pe care mi l-a spus a fost ca Egiptul are mare nevoie de tractoarele romanesti. Mi-a explicat presedintele egiptean ca in tara sa exista zeci de mii de tractoare romanesti (coboara, Traienele!, n.a.), care ar avea nevoie de piese de schimb si ca egiptenii apreciaza foarte mult calitatea tractoarelor importate din Romania. I-am spus atunci ca sunt sceptic in ceea ce priveste reluarea productiei de tractoare in Romania si ma bucur acum ca m-am inselat. Sceptic am fost si anul trecut cand am vazut ca a fost prezentat primul tractor iesit de pe banda de montaj, dar acum trebuie sa va felicit pentru ceea ce ati facut”, a declarat presedintele Basescu.

Acesta l-a rugat pe Ahmed El Said sa-i transmita fiului presedintelui egiptean ca a castigat pariul facut in urma cu doi ani, Basescu sustinand, cu tot scepticismul, ca in Romania se vor mai produce tractoare, in timp ce fiul presedintelui Moubarak sustinea ca nu se vor mai face vreodata tractoare in tara noastra.
Intr-adevar, o intamplare de covarsitoare importanta, care trebuie amintita cel putin trimestrial si care va ramane daltuita in istoria Romaniei. Numai ca seamana Numai ca totul seamana cu pariul dintre doi pustani, care dintre ei o va pipai pe colega X sau Y, pariu des intalnit pe la zece sau unsprezece ani.

Traian Basescu a precizat ca masura luata de a opri productia de tractoare la Brasov a fost una eronata, dictata, se pare, de diferite interese imobiliare, iar acest lucru este dovedit de reluarea fabricarii tractorului romanesc.
Daca le stie asa de bine, de ce nu a intervenit la timp si energic? Observ ca Basescu se trezeste, acum, in preajma alegerilor, sa declare toate relele pe care lumea le stie de mult. Dar de, da bine la imagine!

Dupa care vine alta veche noutate. Basescu crede ca acest tractor poate fi omologat si pentru piata romaneasca, agricultura Romaniei avand nevoie de circa 700.000 de tractoare.
„Pentru a vinde acest tractor si in Romania mai trebuie parcursi o serie de pasi, in primul rand omologarea lui la standarde europene. Apoi, de ce nu, se poate imagina un program de sprijinire a agricultorilor romani, poate chiar ceva de genul programului «Prima Casa», care s-ar putea numi «Primul tractor». Nu vreau sa duc in derizoriu aceasta problema, cert este ca pe viitor se pot gasi solutii de sprijinire a celor care vor dori sa cumpere un tractor romanesc competitiv. Dar pana acolo vor mai trebui facute ceva modificari, in ceea ce priveste poluarea si imbunatatirea conditiilor din cabina”, a declarat Traian Basescu.

In cadrul discutiilor avute cu conducerea societatii Roman SA, presedintelui Traian Basescu i s-a solicitat sa sustina crearea unui program de sustinere a productiei de tractoare, care ar putea genera foarte multe locuri de munca pe orizontala la Brasov si in imprejurimi.

Pe cand programul „Primul presedinte demisionar”, program la care Basescu Traian sa fie primul inscris?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.