Tractoristii se pregatesc de miting

Tractoristii se pregatesc de miting

0 110

Salariile mai intarzie


Cum salariatii de la Tractorul care s-au prezentat miercuri la lucru nu au primit nici un banut din lichidarea pe ianuarie, au iesit din nou in strada. De aceasta data doar in curtea societatii, anuntand actiuni de pichetare a Prefecturii in zilele urmatoare.


Directorul general al societatii, Titu Serban, impreuna cu liderul de sindicat, au incercat sa-i linisteasca pe revoltati, asigurandu-i ca isi vor primi banii in cateva zile, dupa valorificarea pieselor de schimb aflate pe linia de montaj. Directorul general al uzinei a facut aceasta declaratie dupa o discutie cu prefectul Aurelian Danu. „Vom inventaria toate piesele de schimb pe care incercam sa le valorificam pentru a putea plati salariile. Este singura sursa, nu avem alta”, a spus Serban. Pentru a se putea plati lichidarea lunii ianuarie este nevoie de 950.000 de lei.


Potrivit liderului de sindicat Gheorghe Apostu, miercuri au inceput demersurile pentru declansarea actiunilor de protest din data de 19 februarie, mai intai cu pichetarea sediului prefecturii si apoi cu mars si miting de protest. Uzina mai are, in prezent, 1.928 de salariati si peste 8.000 de miliarde de lei vechi datorii la bugetele de stat si furnizori.


In prezent, din cauza faptul ca gazul metan a fost oprit in totalitate joia trecuta, in sectii importante, cum ar fi „Tratamentul termic” sau „Forja” nu se mai lucreaza.


?


Titus Serban a precizat ca joi se va intalni Consiliul de Administratie al societatii, unde se va aproba programul de restructurare totala a uzinei, care prevede doua etape. In prima etapa vor fi disponibilizati 1.800 din cei 1.928 de salariati, iar in etapa a doua restul. Programul va fi inaintat la AVAS, care il va aproba in Consiliul de supraveghere si indrumare, apoi la Guvern, dupa care va fi aprobat in Adunarea Generala a Actionarilor ce va avea loc cel mai probabil in data de 24 februarie.


Atat Titu Serban, cat si liderul de sindicat Gheorghe Apostu i-au cerut prefectului sa discute la Monitorul Oficial pentru ca Ordonanta de Urgenta 116/2006 modificata in sedinta Guvernului din 7 februarie sa fie publicata cat mai repede. De asemenea, sa faca interventii la Distrigaz pentru a relua furnizarea gazului metan in uzina.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.