Tractoarele de la Roman Brasov sunt puse din nou… pe roate!

Tractoarele de la Roman Brasov sunt puse din nou… pe roate!

0 148

Primul tractor marca U650, produs la uzina „Roman” Brasov, a fost prezentat luni, 24 noiembrie 2008, de conducerea societatii.
Directorul general al uzinei, Carol Rugaci, a precizat ca doar blocul motor si chiulasa sunt aduse din India, in rest toate componentele sunt produse la „Roman”, iar cutia de distributie la Sfantu Gheorghe.
„Ne-a fost usor sa facem componentele, deoarece uzina „Roman” a lucrat multi ani de zile componente pentru uzina Tractorul. Tractoarele care se vor produce la Roman, continua seria celor cateva milioane produse la Tractorul nu incepem o serie noua”, a precizat Rugaci.
Pretul unui tractor este de 9.700 de euro, iar prima comanda de 600 de bucati va fi livrata in Egipt pana la mijlocul anului viitor.
Se pare ca administratorii uzieni sunt increazatori in viitor si nu-si fac probleme cu privire la criza financiara mondiala. „Criza economica nu ne afecteaza pentru ca marea majoritate a componentelor le facem noi. Este o completare la productia de camioane si autobuze ceea ce face ca o parte a pieselor turnate sa le producem cu costuri mai reduse’, a spus Ioan Neculaie, administratorul Roman Brasov..
Saptamana trecuta, firma HOYO-SHK Modern Agricultural Equipment Co. Ltd din China a anuntat la Brasov ca anul viitor va investi 20 de milioane de dolari in construirea unei platforme de montaj a tractoarelor in judetul Brasov urmand sa produca, in intervalul 2009-2012, 100.000 de tractoare de 25, 35 si 45 de CP, iar, daca va exista interes, si de 120 si 160 de CP, informeaza Mediafax.
Pentru acest model, Roman SA a cumparat licenta de fabricare de la Flavus Investitii, care detine platforma Tractorul Brasov.
„Vom incerca sa cumparam si licenta pentru modelul U650 cu cabina. Daca nu o vor vinde cei de la Flavus, vom proiecta noi o cabina pentru acest model. Asteptam din partea guvernului viitor sa acorde subventii pentru ca si taranul roman sa cumpere tractoare, deoarece statisticile spun ca agricultura romaneasca are acum un deficit de 300.000 de tractoare”, a spus Neculaie.
Va reamintim ca, in luna iulie, firma Flavus Investitii a castigat licitatia pentru preluarea platformei industriale a uzinei, pentru 77 de milioane euro, fara TVA. Noul proprietar a anuntat, la inceputul lunii martie 2008, ca pe platforma Tractorul va fi dezvoltat un parc industrial si un proiect imobilar, compus din locuinte, spatii comerciale si de birouri, investitii de circa 800 milioane de euro, si ca productia de tractoare este conditionata de gasirea unui partener strategic.
Conducerea Flavus era de parere ca firma nu poate produce tractoare la Brasov din cauza vechimii utilajelor si a instalatiilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.