Tractoare in bob de orez

Tractoare in bob de orez

0 228

Acum ca tractorul brasovean a sfarsit cu oistea-ntr-un cartier rezidential, resuscitarea utilajului-emblema al orasului e subiectul sigur de castigat simpatie in campanie. Unde mai pui ca palavrageala despre tractoare produse sub Tampa nici nu mai implica vreo responsabilitate din partea guralivilor politici. Nimeni nu mai spera din partea nimanui sa readuca uzina Tractorul la ce a fost odata. Asa ca fiecare poate sa debiteze vorbe desarte despre cum productia va reinvia in alte locatii si sub alte licente.
Doua personaje se muncesc din rasputeri zilele acestea sa reporneasca la manivela tractorul gripat la Brasov de interese imobiliare mai profitabile. Ioan Neculaie pozeaza, de altfel, de mai multa vreme in salvatorul industriei brasovene. De cand a luat Roman-ul printr-un tertip camataresc, si-a confectionat si o aura de industrias respectabil, preocupat de soarta muncitorilor, pe care nu i-a lasat pe drumuri sa se rateze in vreo cariera de tarabagiu. I-a tinut in hala, ii plateste prost, dar le da de lucru camioane si autobuze. Pe primele le vinde bine in State, pe ultimele vrea sa le arunce pe strazile Brasovului, daca va convinge municipalitatea sa-si puna semnatura pe contracte.
Ultima comanda este de tractoare; Neculaie sustine ca s-a asociat cu un investitor arab, care ar fi cumparat licenta de la noii proprietari ai Tractorului – Flavus Investitii. Asa ca primul tractor produs la Roman este asteptat sa iasa pe portile uzinei la sfarsitul acestei saptamani.
Alertat de iminenta unei noi lovituri marca Neculaie, seful judetului, Aristotel Cancescu s-a simtit lovit in orgoliul de continuator de traditii brasovene. Din aceasta postura a dezvaluit chiar ieri urbei ca slefuieste la miturile locale cu pasiune si rabdare de chinez. Cancescu a anuntat ca in intervalul 2009-2012 va aduce la Brasov investitori chinezi, care vor fabrica tractoare. N-ar locatie, n-are un pret, n-are garantii. Dar anuntul e ca un pumn de cuie aruncate in calea tractorului de la Roman, pe care l-ar vrea pe janta.
Gurile rele spun ca Nicolae are mare nevoie de un tractor, care sa ingroape sub brazda cele vreo 146 de dosare penale fluturate de adversarii dintotdeauna si, mai nou, de cei politici. Iar lui Aristotel nu i-ar trebui atat tractoarele, cat chinezii. Ia sa fi avut el la Brasov, in locul scurtei centuri medievale de aparare, daca nu Marele, macar Micul Zid Chinezesc! Va dati seama cum ar arata factura pentru reabilitare si reintroducere in circuitul turistic?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.