Toxiinfectie alimentara la Fagaras cu urda, branza si cas

Toxiinfectie alimentara la Fagaras cu urda, branza si cas

21 de copii si trei adulti au ajuns la spitalul din Fagaras dupa ce au mancat urda, branza si cas de la un cioban. Medicii sanitar veterinari au prelevat probe de la stana ciobanului din Persani si au constatat ca activitatea de prelucrarea laptelui nu era autorizata. Toate produsele au fost retinute iar proprietarul stanei si cel care a vandut produsele au amendati si risca dosar penal

21 de copii si trei adulti au ajuns la spitalul din Fagaras dupa ce au mancat urda, branza si cas de la un cioban. Medicii sanitar veterinari au prelevat probe de la stana ciobanului din Persani si au constatat ca activitatea de prelucrarea laptelui nu era autorizata.
Toate produsele au fost retinute iar proprietarul stanei si cel care a vandut produsele au amendati si risca dosar penal pentru ca au pus in pericol sanatatea publica.
Alarma s-a dat marti seara in jurul orei 19. Cei 21 de copii, cu varste intre doi si 12 ani, au fost luati cu ambulantele dupa ce au avut stari de greata si varsaturi.
Pacientii sunt toti din acelasi cartier si spun ca au consumat urda, cas si telemea de la un cioban. Acesta ar fi vandut produsele lactate in conditii improprii, direct dintr-o duba.ambulanta toxiinfectie
Toti pacientii au primit ingrijiri la Spitalul Municipal Fagaras. Dintre cei internati, 7 copii au fost perfuzati iar cei externati au primit tratament acasa.
Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Animalelor Brasov a demarat o actiune de control in urma incidentului. Echipele de lucru formate din medici veterinari oficiali, reprezentanti DSP si ai Politiei Fagaras au prelevat probe de cas si urda de la locuinta a doua persoane imbolnavite.
Comisia s-a deplasat si la stana, unde au constatat ca activitatea de prelucrare a laptelui este neautorizata sanitar veterinar. Proprietarul stanei si comerciantul au fost amendati si risca dosar penal pentru ca au pus in pericol sanatatea publica.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.