Totem de 12 metri la intrarea in Brasov

Totem de 12 metri la intrarea in Brasov

0 160

In cel mai scurt timp toate intrarile inspre orasul nostru vor fi marcate de niste “porti” impunatoare. Prima constructie de acest gen a fost inaugurata la intrarea in Brasov pe soseaua DN1, dinspre Ghimbav.
Poarta a fost proiectata de arhitectul brasovean Bogdan Cristescu si a fost realizata de un artist plastic. Poarta este in fapt un totem cu inaltimea de 12 metri, iar ansamblul arhitectural contine doua sulite pe care a fost amplasat cate un scut, cu simbolul Brasovului si doua steaguri, tricolorul si cel al UE. Sulitele au fost fixate pe un soclu de 2 m inaltime, placat cu o piatra. Pe respectiva piatra s-a luat hotararea sa fie inscriptionat numele orasului, in trei limbi: romana, maghiara si germana. Operatiunea de amplasare a acestor porti va continua cu intrarile in Brasov dinspre judetele Prahova, Covasna, Mures si Arges.
Prezent la inaugurare, primarul George Scripcaru a declarat: „Ma bucur ca am reusit sa amplasam aceasta poarta de intrare in Brasov, pentru ca este normal ca toti care intra in orasul nostru sa stie de unde incepe, cum se numeste, sa stie ca aici au convietuit si convietuiesc romani, germani, maghiari, sa cunoasca care este simbolul orasului nostru. Am ales ca numele Brasovului sa fie mentionat in cele trei limbi chiar daca legea nu ne impunea asa ceva”.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.