Tot despre Politia Comunitara

Tot despre Politia Comunitara

0 191


Despre aceasta institutie si despre angajatii ei am mai scris. Si bune, si rele. Ceea ce am incercat sa scot in evidenta este faptul ca nu i se da, din partea Primariei ca for tutelar, importanta cuvenita. De multe ori imi lasa impresia ca sunt priviti ca a cincea roata la caruta prin faptul ca atributiile ce-i revin sunt limitate. Acest lucru s-ar putea sa fie cauzat si de felul in care este recrutat personalul, cat si de felul in care este instruit. Adica ceva facut la repezeala, fara o pregatire de cateva luni, care sa permita executarea unor misiuni ceva mai complicate decat statutul de simpli “boacteri “ pe post de Bau-Bau pentru copii si babe.


?Dar astazi vreau sa arat altceva. Stolul meu de pasarele mi-a ciripit ca, pe timp de noapte, prin locuri publice, cum ar fi pietele agroalimentare, este numit de serviciu doar un singur agent. Parerea mea – si nu numai – este ca un singur agent, intr-un asemenea loc, este insuficient pentru marimea perimetrului de supravegheat. Mi-am imaginat urmatorul scenariu. Ma inhaitez cu inca doi-trei complici si mergem, pe timp de noapte, la una din piete, care sunt cu portile inchise la acea ora. Eu ma duc si il tin de vorbape politest la unul din capetele pietei, facand, de pilda, pe betivul cu chef de cantat. Eventual ma las si amendat.Iar complicii sar in partea cealalta poarta sau gardul si dau lovitura la marfa aflata in incinta pietei. Nu este simplu ?


Si pe deasupra nu mai poate fi controlata nici zona dinafara pietei, dintre blocuri, unde se stie ca se petrec destule lucruri necurate pe timp de noapte.


Sugerez revenirea la patrule de cate doi politisti si o mai mare atentie la recrutare. Ar fi de folos unei mai mari linisti si increderi din partea cetateanului.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.