Topul scumpirilor pe 2007

Topul scumpirilor pe 2007

0 81


Conform datelor centralizate pe2007, Institutul National de Statistica a putut stabili un top al scumpirilor pe anul trecut.


Primul loc este ocupat, de departe, de scumpirile chiriilor, cu mai mult de 200%. Cifra vorbeste de la sine si nu mai trebuie comentata. Asa ca vai si amar de cei care nu au un acoperis propriu deasupra capului. Si aici ma gandesc in primul rand la tinerii care vor sa-si intemeieze o familie, dar si la cei evacuati prin retrocedari sau alte smecherii, mai ales in cazul celor mai in varsta.


Urmeaza in top, dar la mare distanta, insa la fel de dureros, scumpirea peste asteptari a uleiului de gatit si a fasolei, altadata mancarea saracului, cu 45%, respective 35%.


Vin la rand alte legume si conserve, cu scumpiri de circa 30%. Astea le poate constata si fiecare cetatean care intra prin piete si magazine, fara statistica INS. Si este un lucru care ne sperie.


Lista poate continua cu biletele CFR, cu fructele, serviciile postale, painea si alte alimente de baza, lumina, gaz, carburanti etc.


?


Dintre putinele produse care s-au ieftinit pot fi amintite medicamentele si articolele medicale, aparatura video, masinile de spalat, ceasurile si alte cateva maruntisuri neconsumabile zilnic.


Din pacate, prin aceste scumpiri a scazut puterea de cumparare a romanului, chiar daca se bate toba mare cu majorarea veniturilor pe cap de locuitor. De aceea ar fi de dorit ca guvernatii sa o lase mai moale cu laudele si sa imprime mai multa echitate in privinta socialului.


?


Dan Bota? ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.