Top Gear lauda prizele electrice de la Brasov

Top Gear lauda prizele electrice de la Brasov

0 766

Prizele electrice publice, amplasate pe stalpii de iluminat, conecteaza Brasovul la lumea buna a automobilismului. Redactorii revistei Top Gear vor evidentia, in numarul din luna septembrie, facilitatea incarcarii gratuite a bateriei masinilor electrice de la una din cele 2 prize montate in fata Primariei inca din toamna trecuta

Prizele electrice publice, amplasate pe stalpii de iluminat, conecteaza Brasovul la lumea buna a automobilismului. Redactorii revistei Top Gear vor evidentia, in numarul din luna septembrie, facilitatea incarcarii gratuite a bateriei masinilor electrice de la una din cele 2 prize montate in fata Primariei inca de toamna trecuta. Mediu mult mai putin poluat si costuri mult mai reduse, sunt avantajele remarcate de celebra revista consacrata masinilor.
In parcarea din fata Primariei se gaseste de anul trecut o priza mai speciala, care seamana cu o pompa dintr-o benzinarie si care permite incarcarea autoturismelor electrice in doar trei ore. Prizele au fost remarcate de catre redactorii uneia dintre cele mai importante reviste din domeniul auto, „Top Gear”. Acestia au parcurs traseul de la Bucuresti la Brasov, cu o masina electrica, dar nu si-au mai putut continua drumul, deoarece in afara de Bucuresti, Ploiesti si Brasov nu exista sisteme pentru incarcarea acestor tipuri de autovehicule.
Brasovul este singurul oras unde astfel de sisteme de incarcare sunt amplasate pe infrastructura publica iar incarcarea se poate face gratuit.
In Ploiesti si Bucuresti, prizele sunt de tip „peco” ori sunt situate in parcarile unor restaurante. Redactorii revistei vor preciza in numarul din septembrie faptul ca Brasovul este unul dintre primele orase din Europa in care este posibila incarcarea vehiculelor direct din reteaua de iluminat public.priza electrica
Desi masina electrica este destul de scumpa la achizitie, incarcarea de la 220V dureaza mult si traseul Bucuresti-Brasov si retur este parcurs cu o ora mai mult, cursa este mult mai ieftina. Parcurgerea celor 345 de km i-a costat doar 25 de lei.
Prizele de la Brasov au fost amenajate prin proiectul „Modernizarea integrata a sistemelor de iluminat public si cresterea sigurantei publice din municipiul Brasov”. Prizele pot fi folosite gratuit, in baza unui sms cu tarif normal trimis la numarul de telefon inscriptionat langa pompa si care activeaza fluxul de curent pentru trei ore.
Proiectul prizelor electrice face parte din Conventia Primarilor, prin care se doreste reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 32% pana in 2020. Prize similare vor fi amplasate si in parcarile de la Spitalul Militar si din Poiana.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.