Top cele mai neprimitoare popoare

Top cele mai neprimitoare popoare

0 91
Confortul de care un turist se bucură atunci când călătoreÈ™te într-o È›ară străină este dependent, în parte, de È›ara în care merge, arată un raport făcut public recent de World Economic Forum (WEF), o organizaÈ›ie non-profit din ElveÈ›ia, implicată în mai multe ramuri ale lumii de afaceri, la nivel internaÈ›ional.
Analizând gradul de atractivitate È™i de competitivitate al mai multor țări pe piaÈ›a turistică globală, WEF a luat în considerare, printre altele, È™i modul în care localnicii primesc turiÈ™tii străini. Astfel, 140 de țări au fost ierarhizate în „Travel and Tourism Competitiveness Report 2013” în funcÈ›ie de „atitudinea populaÈ›iei față de turiÈ™tii străini”.
Potrivit cnn.com, cea mai neprimitoare naÈ›iune a fost desemnată de specialiÈ™tii WEF Bolivia (America Latină), cu un scor de 4,1 pe o scală de la 0 la 7 (unde la 0 reprezintă punctajul pentru localnicii „foarte neprietenoÈ™i”, iar 7 li se acordă celor „foarte prietenoÈ™i”).
Bolivia este urmată în clasamentul negativ de Venezuela, FederaÈ›ia Rusă, Kuweit, Letonia, Iran È™i Pakistan.
În ciuda numărului mare de turiÈ™ti străini, Coreea de Nord È™i China se află (alături de alte 4 țări) pe locul 8 în clasamentul celor mai neprimitoare naÈ›iuni, pe aceeaÈ™i poziÈ›ie clasându-se È™i Bulgaria.
De partea cealaltă a clasamentului se află Islanda și Noua Zeelandă, ai căror locuitori au fost desemnați de World Economic Forum ca fiind cei mai primitori. Ele sunt urmate de Maroc, Macedonia (fosta Republică iugoslavă a Macedoniei), Austria, Senegal și Portugalia.
În topul final al competitivității turistice, podiumul a fost ocupat de ElveÈ›ia, Germania È™i Austria, în această ordine. Cele trei țări europene au obÈ›inut cele mai mari punctaje la capitole precum infrastructură turistică, atractivitate pentru călătoriile de afaceri, resurse culturale. Cea mai puÈ›in competitivă È›ară a fost desemnată Haiti.
În realizarea raportului cei de la World Economic Forum au utilizat atât surse proprii, cât È™i preluate de la mai multe organizaÈ›ii È™i agenÈ›ii naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.