Tomograf performant la Policlina de pe Livada Vulturului

Tomograf performant la Policlina de pe Livada Vulturului

0 283

La Policlinica de Diagnostic Rapid de pe Livada Vulturului a fost adus un computer tomograf Somatom Emotion 6, primul aparat de acest gen din Romania.


Ce il diferentiaza pe acesta de alte CT-uri? Pai, cam multe: se obtin detalii de diagnostic foarte fine, viteza de diagnostic este mare, doza de expunere este mult redusa (cu pana la 68%), calitatea imaginii este una foarte buna si se pot realiza achizitii de volum cu reconstructii 3D (asigura scanarea simultana a mai multor parti ale corpului).


Aparatul poate efectua 24 de scanari in 12 ore, iar deservirea tomografului este asigurata de un radiolog, iar nu te un tehnician. Rezultatele se dau in circa 12 ore, atat pe film, cat si pe CD.


?


Foarte important pentru pacienti este faptul ca Policlinica de Diagnostic Rapid a incheiat un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului Brasov, in virtutea caruia institutia deconteaza intre 50 si 75% din pretul unei investigatii cu noul CT, pacientilor asigurati, care se prezinta cu bilete de trimitere de la medicul de specialitate.


Pretul pentru o tomografie simpla, in functie de zona investigata, oscileaza intre 120 si 350 de lei. Insa pentru investigatii speciale, mai ales atunci cind trebuie analizate doua sau mai multe regiuni ale corpului, costul poate fi de 440 pina la 650 de lei.


?


Investitia pentru achizitionarea si instalarea aparatului s-a ridicat la 500.000 de euro.


In judet mai sunt 3 tomografe, unul la Clinica Hiperdia, unul la Spitalul Militar si al treilea, care momentan nu functioneaza, la Spitalul Judetean.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.