Toma Dorel, stapanul antenelor din Ghimbav

Toma Dorel, stapanul antenelor din Ghimbav

0 96

Primarul pesedist al Ghimbavului, Toma Dorel, are certe apucaturi de cenzor mediatic. In mica localitate brasoveana, Dorel este stapanul antenelor Dintr-un motiv foarte simplu: releul de televiziune care preia transmisiile posturilor din Brasov este plantat chiar in curtea Primariei, sub geamurile edilului ghimbasean.
Medicii spun ca proximitatea antenelor este de regula nociva pentru organism. Dorel nu pare insa deranjat de iradiere si se simte chiar foarte bine in apropierea genului asta de aparatura. Sentimentul ca echipamentul cu pricina se gaseste in ograda sa ii da o stare de satisfactie si de siguranta.
Pentru ca Dorel este dependent de senzatia de control asupra informatiei care ajunge la urechile si sub ochii ghimbasenilor. De ani de zile edilul Dorel exercita o cenzura constanta asupra materialelor distribuite prin reteaua de presa, in care mai apare incondeiata cate-o isprava de-a sa. In urma cu doi ani, defunctul saptamanal „Mesager” publica pe prima pagina a unei editii o fotografie ce-l surprindea pe Dorel in stare avansata de ebrietate, in timpul unei sedinte de Consiliu Local. Avertizat de un binevoitor ca publicatia urma sa se distribuie a doua zi in localitate, Dorel a pus sa se cumpere intregul tiraj din chioscuri, inainte ca ziarul sa incapa pe mana cititorilor din Ghimbav.
Dupa o bucata de vreme, i-a casunat pe unul din chioscuri de presa din zona; a poruncit sa fie mutat departe de raza sa vizuala, loc in care se degradeaza si astazi.
Ultimul pocinog in relatia sa incordata cu presa ar fi putut fi o coincidenta nevinovata daca n-ar fi fost antecedentele lui Dorel. La trecutul sau de cenzor inversunat, nimic nu mai poate fi intamplator cand mass-media intampina dificultati de difuzare/emisie la Ghimbav.
Marti, 25 martie, pe postul RTT se difuza, la orele 19:30 o emisiune care-l avea ca invitat pe consilierul local Ionel Spinean, principalul contracandidat al lui Dorel la fotoliul de primar al Ghimbavului. Spinean a avut proasta inspiratie de a face publicitate emisiunii cu cateva zile inainte, anuntand ca va face dezvaluiri despre matrapazlacurile lui Dorel. Cu o ora inainte de inceperea emisiunii, nici unul din abonatii ghimbaseni n-a mai receptat programele transmise de releul din batatura lui Dorel. Defectiunea a durat fix cat a tinut si emisiunea; dupa ce Spinean si-a terminat prestatia in studio, hop! au revenit imaginea si sonorul.
La trecutul lui Dorel si facilitatea de a manari antena chiar din biroul sau, nu e de mirare ca ghimbasenii isi banuiesc acum primarul de sabotarea releului. Bineinteles ca Dorel neaga vehement acuzatiile si pune totul pe seama campaniei electorale indracite de la Ghimbav. Ceea ce nu inseamna mare lucru: toata lumea stie la Ghimbav ca Dorel devine brusc guraliv cand trage ceva la masea, sport in care exceleaza chiar mai abitir decat in cenzura. Nu va trece mult si va povesti singur la un pahar cum a fost treaba cu releul. Curiosii trebuie doar sa se nimereasca in crasma corecta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.