Toleranta tot mai scazuta

Toleranta tot mai scazuta

0 77

Aceasta este concluzia unui studiu efectuat,pe ultimii doi ani,de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania,efectuat printre tinerii cu studii superioare de la noi din tara.
Astfel,tot mai putini tineri cu studii superioare accepta comportamentul tziganilor in societate,cererile lor tot mai obraznice de ajutoare pentru o integrare pe care, in fapt, nu o doresc, precum si obiceiurile si riturile, departe de viata sociala actuala, pe care continua sa le practice cu o incapatanare incalificabila. Procentul tinerilor cu studii superioare care nu-si doresc tzigani nici ca vecini a ajuns la 35%.
O fi bine,o fi rau? Viata de zi cu zi arata ca aceasta etnie se indeparteaza tot mai mult – cu toate declaratiile liderilor si aparatorilor lor, declarazii cu iz de minciuna – de o viata civilizata in societatea romaneasca,asa cum este ea in prezent, cu bune si rele.
Nici consumatorii de droguri nu sunt bine vazuti de aproape 50% din tinerii cu studii superioare,cei bolnavi de SIDA fiind respinsi de 33%,mai ales ca vecini.
Nici homosexualii nu se bucura de o prea mare simpatie in randul tinerilor cu studii superioare, 45% dintre acestia declarandu-se impotriva practicarii pe fata a acestei devieri de la normal. Si aceasta respingere se datoreaza cererii tot mai insistente a acestui grup minoritar de a fi bagati in seama,fara sa-si dea seama ca, prin atitudinea lor (vezi tot felul de festivaluri pe ramura si alte cereri absurde), ei sfideaza majoritatea normala,aratand ca ei sunt „mai smecheri” ca gloata.
Ce,nu le ajunge desfiintarea vestitului articol 200 din Codul Penal? Nu-si pot satisface placerile intr-un cadru intim, ca toti normalii, ci numai in ritm de tobe, surle si trompete? Nu le ajung carciumele de profil si aleile speciale de prin parcuri?
Si uite cum rezultatele acestui studiu demonstreaza ca tinerii de pe bancile facultatilor doresc sa se pregateasca nu numai pentru un viitor profesional la un nivel cat mai inalt, ci doresc sa creeze si premiza unei vieti sociale la un nivel cat mai ridicat al unei societati civilizate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.