Tokes despre …urna de incinerare a comunitatii maghiare!

Tokes despre …urna de incinerare a comunitatii maghiare!

0 102

Laszlo Tokes, nu se dezminte, sirul declaratiilor socante continua. Acesta a declarat ca modelul metropolitan al Clujului este „o urna de incinerare a comunitatii maghiare”
Europarlamentarul Laszlo Tokes se opune crearii zonei metropolitane a Clujului, oras despre care spune ca ar trebui sa aiba un statut special precum Bruxelles.
„Modelul metropolitan nu este prietenos, este doar o urna de incinerare a comunitatii maghiare”, a declarat, miercuri seara, Laszlo Tokes, in discursul de deschidere a manifestarii „Zilele Culturale Maghiare din Cluj”, relateaza Agerpres.
El a criticat politica derulata de-a lungul anilor in Romania prin care sustine ca s-a realizat „schimbarea procentajelor grupurilor etnice” si considera ca acelasi efect de modificare a procentajelor respective s-ar petrece prin realizarea unei zone metropolitane prin care mai multe localitati invecinate s-ar alatura municipiului Cluj-Napoca.
Laszlo Tokes a mai spus ca prin obtinerea unui statut similar Bruxelles-ului, unde traiesc mai multe etnii, maghiarii din Cluj-Napoca ar putea sa-si pastreze mai bine identitatea culturala.
Laszlo Tokes participa, la Cluj-Napoca, la prima editie a manifestarii intitulata „Zilele Culturale Maghiare din Cluj”. Manifestarea este organizata de CNMT si de UDMR, in perioada 18-22 august.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.