Toate şcolile din judeţ se vor deschide luni, 10 septembrie!

Toate şcolile din judeţ se vor deschide luni, 10 septembrie!

0 159

Deşi în unele unităţi de învăţământ încă se fac lucrări de igienizări şi reparaţii conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean dă asigurări că actul educaţional nu va avea de suferit

Deşi în unele unităţi de învăţământ încă se fac lucrări de igienizări şi reparaţii conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean dă asigurări că actul educaţional nu va avea de suferit.
Aproximativ 81.000 de elevi şi prichindei de grădiniţă încep luni anul şcolar 2018-2019. Şefii IŞJ spun că vor începe cursurile în clădiri autorizate sanitar.
Deşi încă mai sunt şedinţe de ocupare a orelor care nu au fost completate, conducerea IŞJ spune că nu sunt probleme cu dascălii.
Sunt peste 6000 de profesori încadraţi deja, iar unde a a fost nevoie, au apelat la profesorii pensionari, plătiţi cu ora. Majoritatea sunt calificaţi, asigură prof. Ion Negrilă, inspector şcolar adjunct IŞJ Braşov.În acest an, o parte dintre copii vor începe şcoala şi cu manuale noi. Au fost repartizate peste 135.000 de manuale noi în şcoli, pe parcursul acestei vacanţe, şi urmează să mai fie făcute comenzi.
Potrivit prof. Ion Negrilă, manualele care au avut greşeli au fost oprite în depozite şi nu au fost împărţite în teritoriu.
În judeţul Braşov sunt peste 411 unităţi şcolare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.