Toata lumea iubeste Aeroportul: unii ca zaharul, unii ca mierea si unii...

Toata lumea iubeste Aeroportul: unii ca zaharul, unii ca mierea si unii ca sarea in bucate

0 101

Dupa ce Aeroportul International Brasov Ghimbav a fost timp de doi ani ciuca de bataie intre grupurile parlamentare, nereusindu-se introducerea pe ordinea de zi a Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta pentru atribuirea terenului, brusc, situatia s-a schimbat. Desi cu multe conditionari, Legea s-a aprobat, iar dusmanul public numarul unu, PD-L, si-a schimbat radical opinia vis-à-vis de aeroport. Sefi ai partidului de la toatele nivelurile isi declara public dragostea fata de aeroport . Intr-o emisiune televizata, la RTT, primarul George Scripcaru si-a reafirmat sprijinul pentru investitie (intre sefii PD-L el este unul dintre cei care au avut o pozitie pro, Municipiul Brasov fiind asociat in compania de proiect AIBG).
Dar dragostea pentru aeroport e un virus puternic, ce s-a imprastiat rapid in cercurile inalte din partidul prezidential (am putea sa zicem ca l-a imprastiat Udrea, dupa ce, aflata la Brasov, a spus „DA” aeroportului?). Tot la postul RTT, premierul Emil Boc si-a declarat si el sustinerea pentru aceasta investitie (sa speram ca despre Aeroportul International era vorba, nu despre aeroportul pitic propus de Radu Berceanu pentru avioanele particulare ale VIP-urilor prea grabite sa mai vina la Brasov cu masina, situatie de neinteles odata ce brasovenilor Berceanu le recomanda cu caldura pseudoautostrada si minunatele drumuri nationale si judetene).
In fine, credem ca lucrurile sunt pe un fagas normal, toata lumea iubeste aeroportul, unii ca zaharul, altii ca mierea si cei multi, cetatenii, care l-au dorit din tot sufletul, precum si cei care i-au ascultat si au facut tot ce le-a stat in putinta ca acesta sa devina realitate, ca sarea in bucate (stiti basmul).
Toata tevatura l-a adus pe Presedintele Intelcan, firma castigatoare a licitatiei de realizare a aeroportului, in tara, unde are intalniri pe banda rulanta la Brasov si Bucuresti: cu primarul, cu diversi ministri, cu premierul, cu investitori. Investitia isi tureaza la maxim motoarele, speram sa nu rateze decolarea!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.