Toamna poluam mai mult

Toamna poluam mai mult

0 130

Conform statisticilor, se pare ca toamna este anotimpul in care poluarea atinge cotele sale maxime, mai ales in spatiul urban. Specialistii spun ca acest fapt se datoreaza traficului crescut, pornirii sistemelor de incalzire centrala, dar si fenomenelor de inversiune termica.
Adrian Catrina, seful Agentiei de Protectie a Mediului Bucuresti, sustine ca inversiunea termica are loc cand straturile superioare ale atmosferei sunt mai calde decat cele de la sol, formand asa-numitul fenomen de „clopot“, ce impiedica poluantii sa se disperseze.
In Bucuresti s-a constatat totusi o usoara scadere a emisiilor in 2007 fata de anii 2005- 2006, datorita modernizarii parcului auto, mai sustine Catrina.
Acesta a fost prezent la lansarea la nivel national a Sistemului Air – Wave de supraveghere a poluarii urbane, compus din 147 de statii de monitorizare a aerului, care va permite realizarea unor prognoze de poluare pe 24-48 de ore si emiterea de avertismente catre populatie.
Potrivit pneumologului Florin Mihaltan, bolnavii de emfizem pulmonar, astm bronsic si bronsita cronica ar trebui, in caz de avertisment, sa ramana in casa sau sa poarte masti protectoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.