Toamna lunga si calda

Toamna lunga si calda

0 164

Meteorologii au tras, pesemne, lozul care sa ne incante in aceasta toamna, caci ei sustin ca vom avea parte de una calda si lunga, pana spre sfarsitul lui noiembrie, cand vom fi intampinati, la iesirea din casa, de primii fulgi de zapada ai acestei ierni.
Pana acuma, primele saptamani ale lunii septembrie ne-au adus o vreme capricioasa si parca nehotarata sa se desparta complet de vara. Temperaturile ba au trecut de 30 de grade, ba au coborat sub 15. Si printre zilele ploioase si cu vant s-au strecurat si unele desprinse din peisajul lunii lui cuptor, se poate spune.
Dar toamna isi urmeaza insa cursul, iar meteorologii anunta ca vom incheia aceasta luna cu temperaturi de cel mult 25 de grade.
Octombrie ne va aduce ploi cu masura si chiar temperaturi de 25 de grade in regiunile extracarpatice, valori deloc neplacute pentru un miez de toamna, pregatindu-ne insa pentru o prima trecere la pardesiu, in noiembrie, pe la inceputul sau, cand mercurul nu mai salta peste 20 de grade.
Iar la sfarsitul lunii noiembrie vom da pardesiul pe palton, caci pamantul incepe sa inghete, iar primii fulgi de zapada din acest sezon vor da startul perioadei hibernale.
Sa speram ca, daca vremea isi urmeaza cursul, caloriferele vor reveni si ele la normal, mai ales in localitatile in care CET-urile stau agatate de un fir de par.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.