Toamna cu multi brasoveni bolnavi

Toamna cu multi brasoveni bolnavi

0 68

Iata ca in toamna aceasta a lui 2009 bolile, si mai ales virozele, au lovit mai abitir ca niciodata. Asa ca numarul brasovenilor cu viroze a crescut cu 20% fata de anul trecut, de pilda.
Cei mai expusi la bolile sezonului rece sunt copiii cu varste cuprinse intre unu si cinci ani, dar nu sunt scutite nici persoanele intrate temeinic in varsta a treia si cu organismul slabit.
Una din cauzele numarului mare de imbolnaviri poate fi, printre altele, diferentele mari de temperatura din ultimele doua saptamanini, care au facut ca aproape 2.000 de persoane sa se imbolnaveasca de viroze respiratorii.
Astfel, sectiile Spitalului de Pediatrie si ale celui Judetean sunt aglomerate din cauza avalansei de internari din ultimele doua saptamani. Cei mai multi dintre bolnavi sufera din cauza virozelor respiratorii. Medicii sustin ca aceste infecþii apar frecvent la copiii cu varste sub 2 ani, incidenta maxima fiind la sugarii cu varsta de 6 luni, dar si la persoanele in varsta.
O alta cauza, ascunsa dupa visin si despre care nu inteleg de ce nu se vorbeste deschis, ar fi nsimtirea Primariei Brasov si a edilului-sef de a tine, tot in ultimele doua saptamani, o mare parte din brasoveni intr-un frig semanator celui de afara. Toate motivatiile, cat de logice ar fi ele la prima vedere, nu acopera realitatea. Un adevarat primar ar fi lasat naibii invartitul printre sensuri giratorii si s-ar fi interesat de soarta CET si a functionarii acestuia. Cum s-a putut rezolva treaba in al doispelea ceas, tot asa se puteau aranja lucrurile la timpul potrivit, fara ca cei racordati inca la sistemul CET sa sufere aproape tot octombrie de frig si lipsa apei calde.
Oricum, a fost inca o dovada ca primarul George Scripcaru este doar un parlit de papagal.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.