Toaletarea copacilor la Brasov

Toaletarea copacilor la Brasov

0 185

Ca la fiecare inceput de an, in Brasov a inceput toaletarea copacilor si arboretului din spatiile verzi, atat din parcuri, cat si de pe bulevarde sau dintre blocuri. Primaria a incheiat contracte cu firme specializate in domeniu, care au trecut la treaba si, in plus, elibereaza zonele verzi de mizeriile si resturile aruncate de nesimtiti.
In acest sens, purtatorul de cuvant al Primariei, Sorin Toarcea, declara:
„Brasovenii trebuie sa stie faptul ca actiunea de toaletare a arborilor o fac doar firmele specializate, iar locatarilor le este interzis acest lucru. Actiunea de toaletare se face in perioada de repaus vegetal, pana in 15 martie, dar si in functie de conditiile meteorologice.”
Toarcea a mai spus ca in primavara se va efectua o insemnata campanie de plantare de puieti si gard viu, de delimitare a gradinilor blocurilor, adaugand totodata ca sefii de blocuri sau administratorii vor suporta amenzi daca aceste spatii verzi nu vor fi intretinute curate, conform unei hotarari a Consiliului Local.
„Inspectorii Primariei vor face controale, iar asociatiile de proprietari gasite in neregula vor fi amendate. Din pacate nu exista posibilitatea de a-i amenda numai pe cei necivilizati”, a mai precizat S. Toarcea.
Bun, dar daca mie-mi vine sa plantez intrablocuri niste pruni, ca toamna sa fac rachie pentru „consumatorii” de pe scara? Daca ii las pe toaletatori sa aiba grija de pruni, ei imi strica livada. La fel, daca nu m-as pricepe cat de cat de pomicultura, nu as sadi acei pruni. Nu ar fi mai nimerit ca grija pentru spatiile verzi dintre blocuri sa revina in exclusivitate locatarilor, din randul carora se gasesc destui iubitori ai gradinaritului, iar Primaria sa asigure materialul saditor si un eventual ajutor mecanizat, cand este cazul?
Dom’ primar este invitat sa mediteze!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.