Tnuva iese de pe piata romaneasca?!

Tnuva iese de pe piata romaneasca?!

0 51

Inca un investitor lovit de criza sta in fata unei decizii radicale. Firma israeliana de produse lactate Tnuva analizeaza posibilitatea inchiderii operatiunilor de pe piata din Romania, dupa ce a investit aproximativ 300 milioane de shekeli in aceasta subsidiara, informeaza publicatia Globes citand surse din interiorul companiei.
Potrivit acestor surse, Tnuva Romania inregistreaza pierderi semnificative, aceasta urmand sa fie una din primele probleme ce va trebuie rezolvata de noul presedinte al grupului Tnuva, Shlomo Rodev. In cazul in care Tnuva nu va putea sa-si vanda subsidiara din Romania, grupul israelian o va inchide.
Romania a fost prima piata pe care Tnuva a folosit-o pentru extinderea operatiunilor sale internationale. Tnuva a infiintat Tnuva Romania Dairies in 2005, impreuna cu o banca europeana de investitii si un partener privat, in urma unei investitii de 60 milioane de euro. Ideea era infiintarea unui sistem complet de la productia de lapte la distributie sub marcile Tnuva si Yoplait.
Tnuva intentiona sa ajunga in Romania la o cifra anuala de afaceri de 50 milioane de euro in primii trei ani, insa vanzarile raportate se ridica la 100 milioane shekeli pe an (20 milioane de euro).
In luna iulie 2008, Tnuva a cumparat participatia detinuta de cei doi parteneri la Tnuva Romania Dairies pentru 60,7 milioane shekeli devenind singurul proprietar. In acelasi an, insa, criza economica globala a lovit Romania si operatiunile Tnuva care nu au putu concura cu produsele mai ieftine din import.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.