Titularizarea din acest an este ilegala

Titularizarea din acest an este ilegala

0 163

In fiecare an, profesorii, proaspat-absolventi, sau toti cei care doresc sa se inregimenteze in sistemul de invatamant romanesc trebuie sa sustina examenul de titularizare.
In acest an, scandalul socio-economic care a cuprins mai toate sectoarele de activitate din tara noastra, nu putea sa treaca cu vederea o serie de nereguli legate si de aceasta examinare.
Mai exact, Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu este acuzat de incalcarea legii la organizarea examenului de titularizare din acest an. Potrivit sindicalistilor, ministrul a emis un Ordin care incalca Statutul personalului didactic.
Mai exact, lucrarile celor 49.000 de candidati au fost corectate in scoli, in loc sa fie duse in universitati.
”Am constatat ca exista o inadvertenta intre lege si metodologie. Legea se refera la doua articole care stipuleaza rolul centrelor universitare in evaluarea lucrarilor si mai ales la contestatii, in metodologie nu se prevede acest lucru. Suntem intr-o situatie deosebita care ar putea sa degenereze intr-un scandal. Colegii nostri doresc sa conteste aceste examen national de titularizare”, a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea.
Reprezentantii Ministerului Educatiei nu au raspuns pana acum acestei acuzatii, informeaza Realitatea.net.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.