Titluri si subiecte de doi bani

Titluri si subiecte de doi bani

0 142

Frunzarind ziarele, locale sau centrale, tragand cu urechea la zgomotele venite din aparatul de radio sau butonand telecomanda, este imposibil sa nu te impiedici de titluri si subiecte gen „Ursula Andress are osteoporoza”, „Madonna si-a angajat un maestru al divorturilor”, „Angela Melillo a devenit mama”, „Angelina Jolie va mai adapta un copil”, „Bobo Carlson si-a luat izmene galbene”, „Un pitigoi canta la fereastra Manuellei”, etc, etc, etc, de nu se mai termina.
Multi se intreaba: „Si ce-mi pasa?” Sau exclama: „Sa fie sanatosi!” Ori o baga simplu: „Ia mai da-i in ma-sa!”
Si chiar asa si este. Un om sanatos la minte si cat de cat educat vrea sa stie treburi din mersul tarii, doreste sa vada ce-i ofera, lui si familiei lui, viitorul, incearca sa auda ce se intampla, in plan politico-social, prin lume, ca sa-si dea seama ce-l asteapta eventual.
Si uite cum stirile despre depasiri de planuri si recolte-fenomen antedecembriste au fost inlocuite de cercei pusi in buric si alte asemenea bazaconii, toate acestea spre tampirea si limitarea maselor, pentru a fi mai usor calarite.
Sa ne mai mire nivelul la care a coborat invatamantul, brambureala care domneste in economie, sanatatea distrusa prin existenta actualului sistem, si toate celelalte, care fac sa cada pe privirea romanului ceata dezorientarii si a lipsei de perspectiva? Cum sa fii curat cand te speli cu zoaie, iar maneaua ti se agata de paine cand inghiti dumicatul, cu gandul la nisipul apasat de tanga de pe prima pagina?
Asta este starea actuala. Scop, efect? O turma bolnava. Si cu ciobani jupuind-o de ultimele piei.
N-am fost un baiat cuminte la viata mea, dar, intre doua boroboate, mai apucam sa-mi clatesc ochii si cu valori care nu pot fi uitate.
Dar cand ai parte doar de baliga, nu mai gandesti decat tot ca o baliga.
Indata ajungem la al doisprezecelea ceas, fara sa vedem padurea de copaci si fara sa gasim diamantul vietii, aflat langa noi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.