Tir cu Arcul in Poiana Brasov

Tir cu Arcul in Poiana Brasov

0 370

Tirul cu Arcul? este o stiinta si o arta. S-a scris mult de-a lungul anilor despre tirul cu arcul si sunt multe scoli de gandire cu privire la tehnica corecta, dar nu exista tehnica cea corecta. Exista numai indicii si informatii pe care miile de arcasi le-au folosit cu succes de-a lungul anilor si care i-au ajutat sa gaseasca calea corecta pentru fiecare.


?


Tirul cu arcul sau Kyudo este practicat ca o metoda de dezvoltare psihica, morala si spirituala. Se spune ca o lovitura reusita in tirul cu arcul nu este doar aceea care atinge tinta chiar in centrul ei, ci aceea despre care se spune ca sageata este in mijlocul tintei inca dinainte de a fi trasa. Tirul cu arcul se practica indeosebi in Poiana Brasov


?


In tara, sunt 13 cluburi care tin de Federatia Romana de Tir cu Arcul, dar exista si locatii private. Desi tirul cu arcul se afla la inceput in Romania, practicarea acestui sport nu e o problema. Printre locatii se numara Pitesti, Timisoara, Bran, Sibiu, Oradea, Vatra Dornei, Aninoasa, Bucuresti, Snagov si Baneasa. O sedinta de tir de doua ore nu depaseste cateva zeci de lei, in functie de locatie.


?


Un arc de competitie, complet echipat cu accesorii, poate ajunge si la 2.000 de euro, iar o arbaleta sofisticata cu dispozitiv de ochire cu infrarosu poate costa chiar si 3.000 de euro.


?


Incepatorii pot cumpara arcuri sportive de la 85-90 de euro. Pretul celorlalte accesorii poate incepe de la circa 260 de euro, ajungand la peste 1.000 de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.