Tipul de gîndire promovat de Alexandru Florian poate genera antisemitism !? ELIE...

Tipul de gîndire promovat de Alexandru Florian poate genera antisemitism !? ELIE WIESEL, supravietuitor al Holocaustului sau ESCROC MONDIAL?

1 809

Oricine a putut si poate constata că în România nu există nici un pericol pentru constituirea unor reale organizaţii de tip fascist sau ca doctrina hitleristă să cîştige teren. Cu toate acestea,a fost promulgata o lege surprinzatoare de felul celei promovate spre parlament de „ficior” de propagandist comunist Alexandru Florian, în cîrdăşie cu Crin Antonescu, Andrei Gerea şi George Scutaru,care poate să provoace naşterea unui antisemitism ce ar putea deveni necontrolabil.Dar poate ca,se urmareste tocmai asa ceva,ca in povestea cu pompierul din Cotzofirloaia, care punea foc pe la cate o casa,pentru a-si mentine si justifica postul de pompier sef… Altfel cum?
A-i pune astăzi la zid peMircea Eliade, Constantin Noica, Emil Cioran, Petre Ţuţea sau Mircea Vulcănescu poate fi mai mult decît o înjurătură de mamă. Iar reacţia oricărui om întreg la minte este să se întrebe ce se ascunde, de fapt, în spatele unei asemenea campanii antiromanesti total neproductive? Mai ales cînd îl auzi pe un pui de cominternist care spune că orice carte a acestor mari scriitori şi filosofi români poate să fie editată doar cu o etichetă pe care să scrie „scriitori fascişti”!
Înainte de orice discuţie, ar trebui să ne întrebăm dacă o asemenea lege stupida (impotriva ideologiilor totalitare !?) există în Anglia, Germania, Franţa sau SUA. Si vom constata că acolo nici nu s-ar putea deschide o asemenea dezbatere, darămite să se legifereze asemenea documente absurde. Căci oamenii sănătoşi la cap nu au nevoie de olege anume pentru a condamna holocaustul, crimele petrecute în lagărele naziste la adresa atîtor sute de mii de evrei fiind puse la zid în orice ţară civilizată. Dar această lege „romaneasca” nu are nimic de-a face cu holocaustul, chiar dacă acesta este subiectul ei aparent. Pare doar o formă prin care holocaustul să devină pretext pentru parvenirea unor cetăţeni evrei ,cumva neputincioşi să iasă la suprafaţă prin alte calităţi!
Poate părea dură formularea noastră, însă, văzînd zelul cu careunii îşi construiesc „opera” pe seama victimelor holocaustului, nu putem să nu constatăm că tema aceasta dureroasă este exploatată de nişte impostori şi transformată într-o afacere personală profitabilă! Altfel, ce legătură are acest Alexandru Florian cu holocaustul sau genocidul, cînd chiar tatăl său,propagandist universitar de Socialism stiintific a susţinut ideologic genocidul comunist şi pe Nicolae Ceauşescu, cel condamnat de o instanţă română pentru acest fapt?
În lumea civilizată se discută şi se cercetează atent holocaustul, uneori contestînd mărturiile unor victime ale acestui flagel criminal. Însuşi Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru pace, este în centrul unor cercetări de acest fel, fiindu-i contestată chiar prezenţa în lagărele de la Auschwitz şi Buchenwald! Acest subiect de cercetare nu ne-a interesat niciodată, considerînd că însuşi domnul Elie Wiesel este în măsură să lămurească toate semnele de întrebare puse asupra domniei sale, din moment ce beneficiază de susţinerea preşedintelui american Barack Obama sau al cancelarei germane Angela Merkel, iar notorietatea sa îi permite să-şi facă cunoscute opiniile în orice publicaţie de pe planetă.
Totuşi, în faţa uneilegi atît de periculoase, ne întrebăm cum a fost posibilă aprobarea ei în Parlament şi promulgarea de către Preşedintele Iohannis, din moment ce o Lege care „condamna” ganduri ,idei ,ori simtaminte poate conduce la trimiterea unor oameni în puşcărie doar pentru că alde Alexandru Florian, Rotman oriTismaneanu ar spune că sînt simpatizanţi ai legionarilor? Dar a fost oare”legionarismul” chiar o ideologie nazista,care sa genereze consecinte nationale totalitariste?

ELIE WIESEL , supravietuitor al Holocaustului sau ESCROC MONDIAL?
Asa cum sublinia redutabilul jurnalistIon Spânu , Holocaustul, ca orice eveniment dramatic din istorie, este in primul rand un subiect de cercetare şi, ca orice altă cercetare, poate să nască si controverse.Dar ele trebuie dezbatute deschis,fara reticente,fara incriminari neocomunistesi condamnari la inchisoare !
Legea 217/2015, practic, interzice astfel de cercetări dacă ele nu consacră ce vrea gshca lui Alexandru Florian! Şi atunci îl întrebăm: cum se caracterizează opinia evreului Samuel Jakubowits, supravieţuitor din lagărul de la Buchenwald, care crede că acel Lázár Wiesel, născut la 4 octombrie 1928, cu care a împărţit camera în lagăr, nu este acelaşi cu Elie Wiesel, despre care ştim că este născut în 20 octombrie 1928? Iată fotografia care a născut numeroase controverse în presa occidentală, în care cei doi apar la doar cîţiva metri distanţă în spaţiul acela inuman din lagărul de la Buchenwald:

Şi iată şi documentul din care aflăm că şi Samuel Jakubowits era tot din Maramureş şi avea nr. matricol A 5763:fotografia_cu_wiezeldocument_lagar
Acest Samuel Jakubowits s-a întîlnit în urmă cu cîţiva ani cuElie Wiesel chiar în lagărul Buchenwald şi spune căElie Wiesel nu este acelaşi cu acelLázár Wiesel alături de care apare în fotografie! Samuel Jakubowits mai vorbeşte şi despre faptul că în fotografiile de acum (v. supra) ale lui Elie Wiesel pe mîna lui nu apare tatuajul specific deţinuţilor din lagărele de concentrare! De altfel, după dezvăluirile lui Jakubowits, în presa internaţională au apărut multe articole în care s-a pus întrebarea: „Where is the tattoo, mr. Wiesel?”. Iată una dintre fotografiile prezentate ca exemplificare într-un articol apărut acum cîţiva ani:tatuaj_wiesel

Nu am deschis acest subiect pentru a-l lămuri, ci pentru a demonstra cănimic specific cercetării nu este considerat în lume ca fiind interzis, nici măcar un astfel de subiect extrem de delicat care vizează una dintre cele mai cunoscute persoane despre care s-a spus că este supravieţuitor al holocaustului! În mod cert,Elie Wiesel are explicaţii faţă de astfel de aserţiuni şi numai o cercetare corectă, ştiinţifică poate lămuri semnele de întrebare puse de unii contestatari.
Nu are rost să mai reproducem aici opiniile unor evrei despre Elie Wiesel, care-l consideră – cu scuzele de rigoare – un „impostor”, care ar fi transformat holocaustul într-o afacere personală! Însă aceste opinii există,corecte sau nu şi nimeni, în Franţa, Germania sau SUA, nu a fost băgat în puşcărie pentru că le-a publicat în vreo revistă.
Spre nestiinta sau ignoranta autorilor acestei legimincinoase nu în România au apărut astfel de articole şi nu la noi s-a încumetat cineva să facă astfel de anchete, ci în ţări unde libertatea de expresie este garantată şi respectată. De aceea, repetăm întrebarea: ar îndrăznit cineva să propună o astfel de lege în acele ţări? Ori, la noi, simpla părere că Noica este cel mai mare filosof român, alături de Blaga, te poate băga în puşcărie! Vă daţi seama ce ni s-ar întîmpla nouă dacă, bazîndu-ne pe mărturia lui Jakubowits,am nega faptul că Elie Wiesel a fost deţinutul din fotografia făcută în lagărul de la Buchenwald?
Avînd în faţă toate aceste argumente, ar fi cazul ca, la iniţiativa cuiva,Curtea Constituţională să fie sesizată pentru ca această lege neconstituţională să fie abrogată căci aduce atingere gravă libertăţilor de expresie garantate de Constituţie! Altfel, nimeni să nu se mai mire dacă, abia odată cu aplicarea ei, se va naşte un val antisemit pe care acum nu-l poate sesiza nimeni în spaţiul public de la noi. Căci n-o să fie românii atît de tîmpiţi, încît să arunce în foc cărţile lui Eliade, Noica sau Cioran şi o să citească maculatura lui Alexandru Florian sau a bolşevicului său tată, Radu Florian,ditamai satrapul,profesor universitar de socialism „stiintifc” între 1949-1989!

COMENTARII

  1. Cred ca suntem mai tampiti decat pe vremea lui Ceasca, daca fii/nepotii personajelor de trista amintire,
    veniti cu rusii pe tancuri,
    decid in continuare intelighenia romaneasca!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.