Tinutului Secuiesc: Referendumul atacat in instanta!

Tinutului Secuiesc: Referendumul atacat in instanta!

0 157

Referendumul cu privire la autonomia Tinutului Secuiesc nu va putea fi organizat in 15 martie, la Sfantu Gheorghe, deoarece Prefectura judetului Covasna a atacat in instanta decizia referitoare la acest referendum adoptata de autoritatile locale, informeaza Rador.
Prefectura Judetului Covasna a atacat in contencios administrativ hotararea luata de Consiliul Judetean Covasna, referitoare la organizarea referendumului, informeaza in editia sa de marti ziarul clujean de limba maghiara „Krónika”.
Potrivit prefectului Codrin Munteanu, Hotararea CJ Covasna, adoptata in luna ianuarie, va fi suspendata pana la pronuntarea deciziei completului de judecata, ceea ce inseamna ca, in asemenea conditii, contrar planurilor initiale, pe 15 martie nu se va putea organiza acest referendum.
Peste 20 de hotarari similare adoptate de consiliile judetene si de unele consilii locale din Judetele Covasna si Harghita au fost atacate de prefecturile celor doua judete, pe motiv ca organizarea referendumului este anticonstitutionala, deoarece se refera la o noua impartire administrativ teritoriala a tarii.
Ce au facut prefectii din cele doua judete trebuia facut cu mult timp mai inainte daca legea ar fi fost respectata in litera si spiritul ei. Poate ca actul administrativ ar trebui extins, dupa cer se vor pronunta instanteke si asupra celor care au dat avizul de legalitate pe acele proiecte de hotarari inainte de a fi votate in plen.
In opinia initiatorilor referendumului, aceasta consultare a populatiei nu va insemna automat infiintarea unei regiuni autonome, deoarece Parlamentul Romaniei este singura institutie care poate adopta o decizie in acest sens

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.