Tinutul Secuiesc, un Kosovo romanesc

Tinutul Secuiesc, un Kosovo romanesc

0 76

Gluma se ingroasa! Pornind de la situatia din provincia sarbeasca, Consiliul National Secuiesc solicita adoptarea unei legi privind autonomia „Tinutului Secuiesc”. „Declaratia de razbel” a fost? facuta de?presedintele CNS, Fodor Imre: „exemplul provinciei Kosovo dovedeste ca prevalarea la dreptul de autodeterminare al popoarelor nu poate fi impiedicata”. Domnul Imre afirma ca „albanezii au dreptul la independenta provinciei Kosovo si? s?rbii din Kosovo au dreptul de a obtine o autonomie larga”. Astfel, in aceste imprejurari, Fodor afirma ca si? „poporul secuiesc are dreptul la autonomia «Tinutului Secuiesc»„.


??????????? Documentul redactat de CNS incearca sa grabeasca acest demers si afirma ca : „guvernul si forul legislativ al Rom?niei nu trebuie sa se teama de secui, ci trebuie sa aiba incredere in ei, ca in cetateni care respecta legea, valorile dreptului si democratiei, si trebuie sa voteze propunerea legislativa privind autonomia «Tinutului Secuiesc», care i-a fost inaintata”.?


??????????? Important este ca, pana acum, Parlamentul Romaniei s-a tinut tare si a respins cele? doua proiecte de lege privind autonomia „Tinutului Secuiesc”. Totusi, tinand cont ca 2008 este an electoral, speram ca alesii sa nu „vanda Transilvania” pentru „un pumn de voturi”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.