Tintele BNR: inflatia si stabilitatea cursului valutar

Tintele BNR: inflatia si stabilitatea cursului valutar

0 138

Adrian Vasilescu, consilier BNR, a declarat duminica seara, la Realitatea TV ca Banca Nationala isi propune doua mari tinte pe anul 2011.

Prima tinta va fi reducerera inflatia sub pragul de 4% in conditiile in care Romania are acum cea mai mare inflatie din UE de peste 8%, cu doua puncte mai mult decat Grecia. Vasilescu este optimist si spune ca Romania are sanse sa reduca semnificativ inflatia.

A doua tinta va fi asigurarea stabilitatii pietei valutare si pentru acest an. „Pana acum am avut o piata valutara stabila, am inceput si am incheiat anul cu aproximativ acelasi curs. Aceasta inseamna stabilitate maxima.
Pentru 2011 “BNR are ca tinta stabilitatea pietei valutare fiindca fara o piata valutara stabila nu putem asigura stabilitatea financiara a tarii si toate celelalte tinte sau promisiuni nu se pot indeplini”, a declarat consilierul BNR.
Acesta mai spune ca este nevoie de o crestere economica de 2-3 ani pentru ca tot romanul sa simta o crestere a nivelului de trai. „Inflatia este un indicator de care se leaga nivelul de trai al populatiei. Asta inseamna ca exista o sansa de a usura din greutatea care apasa pe intreaga populatie in ceea ce priveste costul vietii zilnice. Daca vom avea in 2011 o crestere economica, oricare ar fi ea (previziubnile unor colegi indica o crestere intre 0,2-2%), nu se va resimti insa in casele romanilor”, a declarat Vasilescu care isi mai exprima speranta ca partidele politice vor abandona in aceasta perioada „cunoscuta regula” a promisiunilor si pomenilor electorale fiindca „o-rice an electoral in care se face risipa va fi urmat de 2-3 ani in care vom strange cureaua”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.