Tinicheaua suflata cu aur

Tinicheaua suflata cu aur

0 136

Este vorba de medalia pe care vrea sa si-o agate de gat premierul Emil Boc. Si se pare ca schema ii va reusi, caci sunt destui disperati in Romania, care nu constientizeaza „suta ceausista”, fiind bucurosi de bucata de paine care li s-a azvarlit. Este vorba de acea pensie minima de 350 lei pe care statul vrea sa o asigure celor cu pensii mai mici, precum si de inghetarea salariilor bugetarilor cu functii inalte.
Voi incerca sa arat de ce aceste doua masuri sunt comparabile cu ultima „suta ceausista” azvarlita de disperatul dictator multimii pe cale de a da in clocot si din aceeasi cladire din care premierul Boc arunca praful celor doua masuri, din spatele unor ochelari care ascund acelasi dispret pe care-l purta in suflet Scorpia Carpatilor, consoarta dictatorului.
Ia sa vedem noi cam cati cetateni pensionari romani pot avea pensii sub ceea ce ofera domnul Boc: cincizeci de mii, cinci sute de mii, ceva intre sau cativa in plus? Asa multi nu cred sa fie, si acestia fosti ceapisti originali, nu sateni cu munca (si) pe la oras, printre ei strecurandu-se cativa oraseni cu motive intemeiate la asemenea pensii mici. Care va fi oare „efortul financiar” facut de guvern: 15 – 20 milioane? Ce mare branza fata de alte cheltuieli, mult mai nejustificate in cadrul austeritatii proclamate.
Si acuma sa vorbim putin de sacrificiul pe care il vor facii bugetarii cu inalte functii, incepand cu Boc, continuand cu grangurii de prin ministere, de pe la diferite directii si altele asemenea, cu cei de la judete si municipii. Ce pierd acestia ca nu li se maresc salariile, ca li se ingheata veniturile? Sunt veniturile de la stat, mizilicul, ciubucul luat pe langa ce isi trag din toate afacerile, puse la cale datorita functiilor. Oare si comisioanele vor ingheta? Oare si veniturile din afacerile proprii vor fi lovite de mult trambitata masura guvernamentala? Nu cred.
Asa ca ma intreb: ce economii va face statul – doar nu prin tot locul misuna asemenea inalti functionari – si ce efort financiar va depunedand cate un dumicat unor ultranevoiasi?
Dar uite cum Boc isi agata in piept inca o tinichea suflata cu un aur de proasta calitate!

Dan Bota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.