Tinerii pot doar sa viseze la propria casa

Tinerii pot doar sa viseze la propria casa

0 72

Tinerii salariati din Romania au un singur drept: sa viseze. Acestia muncesc cu s?rguin?? de dimineata pana seara pentru un singur scop: o casa a lor.
Se pare ca visul este singura lor alinare, dat fiind ca materializarea viselor nu pare prea verosimila din moment ce criteriul esential pentru acesta este unul intangibil: un salariu de cel putin 1000 de euro.
Desi constienti ca intre dorinta si realizare se interpun obstacole precum preturi mari, salariu, dobanda, avans, nesiguranta locului de munca, cei mai multi dintre ei nu au incetat sa spere si au o „schita” a casei ideale: simpla, situata intr-o zona linistita si cat mai aproape de un mijloc de transport in comun.
Nu mai putem vorbi in ziua de azi despre a locui in casa la care visezi. Locuiesti in casa pe care ti-o permiti.
Posibilitatea achizitionarii unei case este aproape nula pentru cei mai multi dintre „juniorii” din entry-level ale caror salarii depasesc foarte rar 400-500 de euro. In prezent, venitul necesar obtinerii unui credit imobiliar pentru o garsoniera se situeaza undeva in jurul sumei de 1000 de euro pe luna, iar rata lunara poate ajunge la 400 de euro in primul an, pentru ca apoi sa creasca. Visul achizitionarii unei garsoniere sau a unui apartament la care sa platesti apoi 30 de ani poate capata mai mult contur daca se ia in calcul ajutorul parintilor sau casatoria.
Cu toate acestea, nu renunta la mentalitatea generatiei trecute: dupa terminarea studiilor si angajare, pasul urmator este achizitionarea unei case.
Bloc nou, garsoniera, spatioasa, in centru, zona linistita, langa un parc, accesibila. Chiar si visele palesc in fata realitatii crude: o garsoniera in Bucuresti ajunge pana la 90.000 de euro, iar daca esti mai pretentios si vrei doua camere, trebuie sa scoti din buzunar in jur de 150.000 de euro, potrivit agentilor imobiliari.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.