Tinerii braşoveni dezbat pentru calificarea la faza naţională

Tinerii braşoveni dezbat pentru calificarea la faza naţională

0 191

La Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”, aproape 100 de copii, organizaţi în echipe de câte trei persoane, îşi contracarează adversarii cu argumente într-un joc al documentării, al stăpânirii de sine şi colaborării

La Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”, aproape 100 de copii, organizaţi în echipe de câte trei persoane, îşi contracarează adversarii cu argumente într-un joc al documentării, al stăpânirii de sine şi colaborării.
Concursul „Tinerii dezbat” se desfăşoară în două secţiuni – avansaţi şi începători. La avansaţi sunt înscrise 12 echipe, iar la începători – 20, din 19 şcoli din judeţ, spune prof. Silvana Cioceanu, IŞJ Braşov.

Sunt runde preliminare, sferturi de finală, semifinală, finala mică şi finala mare.
O echipă trebuie să prezinte argumente pentru o idee, o altă echipă trebuie să combată şi să propună o nouă perspectivă.

Fiecare etapă înseamnă dezbateri pe alte teme şi noi provocări. Cei de la secţiunea avansaţi au în spate trei-patru participări la astfel de concursuri, unde au nevoie de documentare şi nervi tari.

Tinerii spun că aceste concursuri i-au ajutat să se exprime mult mai bine şi să-şi organizeze ideile, învaţă să-şi asculte interlocutorii şi să se pună în pielea lor.

Cursuri de debate sunt organizate în şcoli doar ca modul opţional, însă tinerii cred că ar fi bine ca ele să facă parte din programa obligatorie.

Cele mai bune echipe vor fi premiate duminică, 10 iunie. Ocupanţii primului loc, atât la avansaţi, cât şi la începători, ne vor reprezenta în etapa naţională, din iulie, de la Piatra Neamţ. Anul trecut, Braşovul a obţinut locul 3 în faza naţională a concursului „Tinerii Dezbat”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.