Tinerii au 78.000 de locuri in taberele de vara

Tinerii au 78.000 de locuri in taberele de vara

0 61

Aproximativ 78.000 de tineri pot merge, in aceasta vara, in cele aproape 70 de tabere deschise in toata tara in acest an de Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT), a declarat, miercuri, presedintele institutiei, Kovacs Peter.
Potrivit acestuia, ANT organizeaza in acest an 15 tabere tematice, 11 tabere nationale, Scoli de vara, precum si tabere internationale. Presedintele ANT a precizat si ca institutia pe care o reprezinta are in administrare 193 de tabere, dar in acest an doar 70 au fost deschise, restul nu au obtinut avizele necesare functionarii.
Directorul Directiei programe recreative din ANT, Ionut Stroe, a precizat ca locurile in taberele nationale sunt gratuite si deschise tinerilor care doresc sa continue procesul educational. Selectia participantilor se face in scoli si la directiile judetene de tineret.
Cele 11 tabere nationale se vor organiza in Alba, Bacau, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Maramures, Iasi, Prahova, Timis, Teleorman si Harghita, pe diferite domenii: speologie, arta, jurnalism si jurnalism radiofonic, etnografie si arta populara sau diversitate culturala.
Tinerii interesati se pot inscrie la Directiile Judetene de Tineret.
In ceea ce priveste organizarea taberelor tematice, acestea vor avea preturi mici, participantii putand sa beneficieze gratuit de serviciile de animatie de vacanta precum si de programul tematic desfasurat in centrul de agrement.
„Acest gen de tabere sunt organizate cu animatori si organizatii profesioniste, care pun la dispozitia participantilor toate materialele necesare desfasurarii taberei”, a explicat Ionut Stroe.
Locurile de desfasurare sunt: Arieseni-Alba, Predeal-Brasov, Caras Severin, Eforie Sud si 2 Mai, Tismana-Gorj, Costesti-Hunedoara, Muncel – Iasi, Mara si Cuart – Maramures, Busteni – Prahova, Paltinis – Sibiu si Bradisor – Valcea.
Totodata, ANT organizeaza in acest an si a patra editie a „Scolii de vara Costinesti”, acesta fiind cel mai amplu program national de tineret care se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani si care cuprinde in total sase tabere.
In plus, pentru prima data in acest an va fi creat si un centru de presa la Costinesti, in colaborare cu Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, din Universitatea Bucuresti. Astfel, la fiecare doua saptamani, sase studenti la Jurnalism si un cadru didactic vor merge la centrul de presa de la Costinesti si vor realiza materiale despre Scolile de vara.
Pretul unei zile de tabara, pentru taberele tematice si scolile de vara din centrele de agrement ale ANT, incluzand cazare si pensiune completa, variaza intre 38 si 46 de lei, in functie de destinatia aleasa. Cele mai multe locuri sunt in Eforie (380), Poiana Pinului (330), 2 Mai (192), Oglinzi – judetul Neamt (170) si Valea Budului – judetul Bacau (160).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.