Tinerii antreprenori primesc cate 10 000 de euro nerambursabili

Tinerii antreprenori primesc cate 10 000 de euro nerambursabili

0 195

Tinerii antreprenori sunt incurajati sa-si dezvolte activitatile prin primirea de fonduri nerambursabile.
Astfel, nu mai putin de 70 de contracte au fost semnate de catre reprezentantii Agentiei pentru implementarea proiectelor si programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), aflata in subordinea Ministerului Economiei.
„Majoritatea proiec¬telor sunt de tipul 10.000- 10.000, adica tinerii intre¬prinzatori vin cu o co¬finantare de 10.000 de euro din fonduri proprii, fie din economiile pe care le au, fie de la parinti”, a spus Dumitru Nancu, vicepre¬sedinte al AIPPIMM, citat de Ziarul Financiar.
Programul pentru sti¬mu¬larea infiintarii si dezvoltarii microintre¬prin¬derilor de catre intreprin¬zatorii tineri, prin care antreprenorii cu varsta de pana la 35 de ani pot primi finantare de pana la 10.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri are o valoare totala de 21 de milioane de lei (5 milioane de euro).
Din 22 februarie pana pe 17 aprilie, la Registrul Co¬mertului s-au inregistrat 3.205 microintreprinderi SRL-D, dintre care s-au inmatriculat 1.859 de firme. In aceeasi pe¬rioada pe site-ul www.aippimm.ro s-au inregistrat online 700 de planuri de afaceri.
Pentru a beneficia de finantare nerambursabila, intre¬prin¬zatorii trebuie sa angajeze minimum doua persoane si sa reinvesteasca anual 50% din profit.
Pentru a beneficia de finantare nerambursabila, intre¬prin¬zatorii trebuie sa angajeze minimum doua persoane si sa reinvesteasca anual 50% din profit.
Alte facilitati acordate debutantilor in afaceri sunt scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati, angajati cu contracte pe perioada nedeterminata.
Ca sa poata fi infiintate cu ajutorul finantarilor de la stat, firmele tinerilor – denumite SRL-D, aceasta fiind o noua denumire inregistrata oficial, D provenind de la „debutant”- nu trebuie sa desfasoare activitati in urmatoarele domenii: intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau co¬mercializare de armament, tutun, alcool, plante si substante aflate sub control national, precum si activitatile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.