Tinerele nu se mai pot casatori la 15 ani

Tinerele nu se mai pot casatori la 15 ani

0 103

Fetele nu vor mai putea sa se casatoreasca mai devreme de implinirea varstei de 18 ani, conform unei modificari aduse Codului Familiei votata, miercuri, in plenul Senatului. Astfel, varsta minima de casatorie va fi de 18 ani pentru ambii soti, iar dispensele de varsta acordate tinerelor pentru casatorie vor fi eliminate.


Legea actuala prevede ca tinerele se pot casatori la 16 ani cu dispensa de la parinti si la 15 ani cu dispensa de la autoritatea tutelara.


Proiectul legislativ adoptat de Senat modifica aceste prevederi, varsta minima de casatorie fiind, astfel, de 18 ani pentru ambii soti, in vederea „eliminarii discriminarii de gen cu privire la exercitarea drepturilor civile si electorale, precum si pentru respectarea egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati”.


Deputatul PSD Minodora Cliveti a declarat in plenul Senatului ca initiativa isi propune, de asemenea, sa dea dreptul mamei si copilului de a tagadui paternitatea, in contextul in care Codul familiei aflat in vigoare statueaza dreptul exclusiv al sotului de a introduce actiunea in tagada paternitatii copilului rezultat din casatorie. Propunerea legislativa va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este forul decizional in acest domeniu.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.