Timis: Zeci animale salbatice au fost gasite moarte pe camp

Timis: Zeci animale salbatice au fost gasite moarte pe camp

0 105

Zeci de caprioare gestante, iepuri, vulpi si bursuci au fost gasiti morti, in ultimele zile, pe campurile din zona localitatii Checea, judetul Timis, dupa ce animalele au mancat substante otravitoare aruncate de o societatea comerciala pe terenurile agricole pentru a salva culturile.
Seful Agentiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, Cornel Lera, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca nu a mai avut loc un astfel de dezastru.
„Este ceva nemaivazut, zeci de cadavre de animale, este un dezastru cumplit, care afecteaza zona. Probabil ca vanatoarea va fi interzisa in urmatorii ani”, a spus Lera.
Potrivit sursei citate, animalele au mancat substante otravitoarecare au fost imprastiate pe terenurile agricole, fiind vorba de mai multe hectare de teren.
Reprezentantii firmei care adminstreaza terenurile nu au putut fi deocamdata gasiti.
Prefectul de Timis, Mircea Bacala, a reunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta care a stabilit ca toata zona sa fie inspectata pentru a fi ridicate toate cadavrele, care vor fi depozitate intr-un singur loc, pana la sosirea reprezentatilor firmei care le vor incinera.
De asemenea, cadavrele vor fi analizate de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, pentru stabilirea cauzei decesurilor, se va incerca si neutralizarea substantelor otravitoare, iar animalele vii vor fi indepartate cu gonaci pentru a fi protejate.
Totodata, organele indreptatite vor face verificari la societatea comerciala care administreaza terenurile pe care au fost puse substantele otravitoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.