Timis: Campanie donare de sange

Timis: Campanie donare de sange

0 185

Peste 500 de timisoreni, tineri si batrani, au donat sange, in cadrul unei campanii care s-a derulat pe parcursul a trei zile, organizata de Interact Club.
Potrivit vicepresedintelui Interact Club, Ioana Imbrescu, prin donarea de sange au fost refacute rezervele Centrului Regional de Transfuzie Sanguina.
„Avem certitudinea ca toti acesti donatori sunt, de acum, constienti de importanta donarii de sange si de vietile pe care le vor salva”, a spus Imbrescu.
Campania se va derula si anul viitor, tot in luna martie, la nivel national.
Directorul Centrului Regional de transfuzie Sanguina Timisoara, dr. Elena Stana Jenariu, a declarat ca orice donatie de sange este binevenita, desi nu se poate vorbi despre o criza de sange. Potrivit acesteia, sunt perioade in care exista deficiente pe anumite grupe de sange, dar in caz de nevoie, se apeleaza la rezervele colegilor din spitale sau ale celor din judetele vecine.
De obicei, accidentele de circulatie din sezonul estival duc la o nevoie mai mare de sange pentru transfuzii.
Partenerii campaniei de donare de sange a Interact Club au fost: Centrul Regional de Transfuzie Sanguina, Institutul de Sanatate, Spitalul Militar de Urgenta, Rotary Club Timisoara, Rotary Club Timisoara Ripensis, Rotaract Club Timisoara, West City Radio, Lgp Zentrum si Ziua de Vest, carora li s-a alaturat actorul si interpretul Tudor Chirila, care a
sustinut campania si a purtat mesajul in toata tara.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.