Tigarile un lux impotriva sanatatii si bugetului personal

Tigarile un lux impotriva sanatatii si bugetului personal

0 166

Pretul minim al unui pachet de tigari va ajunge anul viitor, dupa cresterea accizelor, la 7,1 lei, fata de 6,4 lei in prezent, si la 12,4 lei in 2016, a declarat, miercuri, Philip Gambaccini, director fiscal affairs al producatorului de tigarate Philip Morris International, informeaza Mediafax.
Gambaccini a precizat ca accizele cresc cu un ritm prea accelerat, in acest an avand deja loc doua majorari, in aprilie si septembrie.
Potrivit reprezentantului Philip Morris, cresterea accizelor incurajeaza dezvoltarea pietei negre, mai ales daca in tarile din zona tigarile sunt cu mult mai ieftine.
Astfel, pretul mediu al unui pachet de tigari este de 1,53 euro in Romania, de 0,3 euro in Republica Moldova si de 0,27 euro in Ucraina.
„Estimam o crestere a volumului vanzarilor de tigari ilicite, pentru care nu se platesc taxe”, a spus Gambaccini.
El a mentionat ca majorarea accizelor in mai multe state europene nu a condus nici la cresterea incasarilor bugetare, dar nici la scaderea incidentei fumatului, ci la dezvoltarea pietei negre.
Si Peter Imre, director corporate affairs la Philip Morris Romania, a declarat ca orice majorare de pret la tigari afecteaza inflatia.

Pentru toti fumatorii va fi tot mai clar ca tigarile sunt un lux impotriva sanatatii dar si atac asupra bugetului personal.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.