Tiganii romani din puscariile italiene

Tiganii romani din puscariile italiene

0 156

Un senator italian, apartinand nationalistilor din Liga Nordului – a lui Berlusconi, cel cu AC Milan si marele trust de presa – pre numele sau Piergiorgio Stiffoni, apucat fiind de nu stiu ce pandalii patriotice (italiene), s-a exprimat dur fata de romani, ca tara, natie si existenta. Este drept, ca urmare a unor incidente provocate in Italia de niste pseudo-romani, ajunsi acolo gratie existentei Romaniei in Uniunea Europeana. Insa incidente care au influentat negativ activitatea adevaratilor romani, care s-au dus in Italia sa castige un ban prin munca cinstita.
Declaratia – exagerata oarecum, chiar in circumstantele date, zic eu – este urmarea a mai multor violuri sau tentative de viol savarsite in ultimele doua saptamani de cetateni romani de etnie rroma – tiganeasca, ce mai! – ajunsi acolo, in Italia, nu ca sa munceasca cinstit pentru a se procopsi eventual, ci doar pentru a faptui acte contravenind legilor.
Din pacate, senatorul italian confunda marfa cu ambalajul, bagand ambele in aceeasi ciorba.
„Etnia romana, daca este reprezentata de astfel de personaje specializate in violuri, nu este demna sa ramana intr-o Europa unita. Daca un extraterestru ar veni pe Pamant si m-ar intreba in ce sunt specializati romanii, i-as raspunde: ‘la viol’. Deschiderea frontierelor spre est a fost cel mai mare dezastru pentru tara noastra, pentru ca a antrenat cel mai rau tip de imigranti.”
Filmul pe care l-a vazut senatorul Piergiorgio Stiffoni pentru a-si forma o imagine, o parere, o declaratie oficiala, corespunde, din pacate, realitatii si este dur pentru poporul italian, dar si pentru poporul roman. Din pacate, destul de multi italieni isi formeaza pareri preconcepute si dau verdicte lipsite de fundamentare corespunzand realitatii, unii dintre acesti italieni ajungand sa atace si sa distruga munca si afacerile unor adevarati romani care contribuie la bugetul italian, vazandu-si legal de treburi.
Italienii nu vor sa inteleaga, cu discernamant, amalgamul de etnii din Romania – asa ceva se gaseste si la ei – bagand, cum am mai aratat, totul in aceeasi oala.
Dar iata, pe scurt, acest film:
Doi romani au fost arestati miercuri, la Napoli, in urma unei tentative de viol asupra unei italience de 45 de ani. Femeia a scapat datorita aparitiei unui cetatean. Cei doi au avut tupeul sa se ascunda la centrul de primire „Opera accogliensa Santa Stefano”, acolo sperand sa nu fie identificati. Asupra lor s-a gasit o arma alba, un pistol si niste bratari si lantisoare de aur, capetele de acuzare fiind tentativa de viol, port ilegal de arme si sechestrare.
In ultimele doua saptamani s-au mai comis urmatoarele violuri, cu brutalitate mare: in Calabria (5 autori retinuti), la Guidonia, langa Roma (6 retinuti), la Brescia ( 2 retinuti), Piacenza (3 retinuti).
Astfel, aceste „intamplari” au declansat violente atacuri rasiste impotriva romanilor.
Dar ce fac guvernantii nostri – actualii si fostii – in aceste imprejurari, pentru a lamuri si stopa incidentele? Ei lupta sa-si puna cat mai avantajos fundurile late pe scaunele, scaunasele sau taburetele inhatate, fara prea multe alte interese. S-a auzit de vreun protest diplomatic fata de aceasta declaratie? S-a auzit de vreo mediatizare a diferentelor dintre etniile traind in Romania?
S-a auzit de ceva masuri punitive printre tiganii care fac de ras Romania si pe romani prin strainataturi?
Nu, doamnelor si domnilor. In loc sa adune aceste scursori ale societatii si sa le bage in lagare de munca – sunt destule de facut in tara asta – ei lasa lucrurile in voia sortii.
Se invoca drepturile omului si alte bazaconii, in aceste cazuri. Bun, dar atuncea ma intreb: daca tiganii acestia cu buclucuri au tot felul de drepturi – sa nu fie batuti, sa nu fie molestati sa fie aparati in instante etc. – eu nu am dreptul sa ies linistit pe strada, nu am dreptul sa-mi stiu nevasta, sora, mama, fiica umbland in liniste dupa treburi? In acest sens nu exista ordonante de urgenta, pana ce legislatia noastra, in aceast domeniu, va fi pusa la punct, cu pedepse aspre ca in Statele Unite ale Americii, de pilda?
Se pare ca puscariasii judeca mai sanatos in aceasta privinta, caci prin puscariile noastre toti acesti violatori si practicanti ai incestului sunt aspru tratati de ceilalti colegi de detentie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.