Tiganii nu vor!

Tiganii nu vor!

0 63

Este concluzia la care nu poti sa nu ajungi, vazandu-le atitudinea.
Deunazi, guvernul francez a facilitat intoarcerea in Romania, cu un avion charter pus la dispozitie de acelasi guvern, a unui grup de tigani care cersau si furau prin Franta. Pe deasupra francezii au dat fiecaruia si cate 300 euro.
Dar tiganii, indata ce au coborat din avion, au declarat ca, dupa ce-si vad rudele si locurile, pleaca, peste doua-trei saptamani, inapoi in Franta, unde o duc bine, asa, cu indeletnicirile lor. Caci tiganul, in general, nu sufera de dor de munca si, din prostia altora, o duce bine si isi face si palate (vezi vilele de prost gust din satele unde au avut loc, nu demult, incidente).
Francezii, pentru a scapa de ei, le mai ofera, ca baza de incepere a unei afaceri si de stabilire, animale – vite, oi, cai, ce isi doresc – in valoare de 3.600 euro.
Dar, cum am mai spus, ii vezi sa duca dorul unei munci cinstite? Este mult mai usor sa stai cu mana intinsa sau sa furi.
Poate unii dintre stimatii cititori ma vor condamna pentru ura de rasa, dar eu ii cunosc bine si, pe deasupra, multele exemple oferite de comportamentul lor nu permit dubii asupra faptului ca nu prea inteleg cu binele.
Iar in ce priveste ajutorul material spre integrare, am observat ca multi cetateni ai Romaniei se intreaba de ce nu ii ajuta coetnicii posesori de palate si averi cum putini altii au.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.